Iconic Lights - Erbjudande på belysning >>

Sök
Kundservice
Varukorg
(0)
(0)
Favoriter
Möbler
Shop/Inspiration/Bruno Mathsson x DUX 50 år

Bruno Mathsson x DUX 50 år

Happy Birthday Jetson, Karin och Pernilla 69!

För femtio år sedan designade Bruno Mathsson, för Dux, fåtöljerna som blivit klassiker i designvärlden — Jetson, Pernilla 69 och Karin, vida kända för sin exceptionella design och komfort. Bruno Mathsson var formgivaren som utgick från kroppen när han designade sina möbler som kommit att bli ikoner. Designhistoria skapades när ett kompromisslöst möbelhantverk fick gå hand i hand med form och funktion.

Samarbetet som alltså tog sin början 1969 firas i år med en hyllningskampanj, ett jubileum med en jubileumskollektion i begränsad exklusiv upplaga till specialpris. Passa på att ta del av Karin, Jetson och Pernilla 69 i nya kostymer, specialtyger och läderversioner. Varje möbel med designad 50-årsetikett.

”Möbler ska tillverkas med sådan konst att sittandet i dem, inte blir någon konst” deklarerar Bruno Mathsson, och designade fåtöljer som med sin utsökta ergonomi är högt älskade och som funnit sina platser i hem världen över.

”Möbler ska tillverkas med sådan konst att sittandet i dem, inte blir någon konst”

Mathsson designade sin första stol, Gräshoppan, på trettiotalet för Värnamo lasarett. Den stolen blev ingen succé men Mathsson gav sig inte utan fortsatte att forska i ergonomi och sittande vilket ledde till att han fick möjligheten att ställa ut på världsutställningen i Paris 1937. Andra världskriget satte stopp för familjeföretagets export och Bruno Mathssons produkter hänvisades till den svenska marknaden. Klassiker designades och fantastiska samarbeten har sedan följt Bruno Mathsson genom livet. Ett av dem, samarbetet med möbeltillverkaren Dux, under 60- och 70-talet, är alltså det vi idag uppmärksammar med ett femtioårsjubileum!

Inspiration

Hemma Hos
Hemma Hos

Hemma Hos
Maja Nilsson Lindelöf

Titta in i influencern Maja Nilsson Lindelöfs vackra sekelskiftestrea i Vasastan i Stockholm

Kundservice

KundserviceKöpvillkorLeveranserRetur & ReklamationOm vår prisgarantiIntegritetspolicy
© 2021 Rum21.se