Retur & Öppetköp
x

Användarnamn

x
Skriv in din e-postadress för att få nyheter och erbjudanden från oss.
jag vill anmäla mig!
Jag vill bli borttagen från listan!
kundtjänst önskelista 0

RETUR & ÖPPET KÖP


Ångerrätt
 hos Rum21.se

Köp i vår butik i Göteborg
Så här gör du en retur

Ångerrätt hos Rum21.se:

När du handlar på Rum21.se har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Detta förutsatt att produkten är i väsentligt oförändrat skick, d v s oanvänd, ej monterad och ej skadad. Det är tillåtet att öppna förpackningen och kontrollera varan på sådant vis som ej skadar produkten eller dess originalförpackning. Tänk på att alltid skydda originalförpackningen vid retur. Om originalförpackningen eller varan är förstörd på sådant sätt att vi inte kan sälja produkten vidare kommer vi att debitera er för detta.
Observera att det räcker med att du meddelar oss att du vill utnyttja din ångerrätt inom 14 dagar, du behöver alltså inte ha skickat tillbaka varan inom 14 dagar till oss under denna tid för att ångerrätten skall vara giltig.

Har du köpt en möbel som kräver montering så står inte Rum21 för monteringsskador. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund för returfrakten, vilket är 69 kr för små paket och 150 kr för stora paket. Övriga kostnader, såsom kostnad för varan och frakt från oss till dig kommer att återbetalas. Återbetalning och kreditering av din retur görs inom 20 arbetsdagar det att vi har mottagit och godkänt din retur. Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som valdes vid beställning av ordern. Vi rekommenderar dig att alltid kontakta oss innan varan sänds i retur, oavsett returorsak.

Vid ej uthämtat paket:
Löser du inte ut ditt paket så kommer paketet automatiskt gå i retur till oss efter 14 dagar och du debiteras för returfraktkostnaden på 200 kronor.
Detta gäller DHL Service Point, MyPack Collect och Hemleverans.


Undantag från ångerrätten:

Vid köp av en produkt som tillverkas speciellt för dig och enligt dina specifika önskemål gäller inte ångerrätten. Exempel på detta är om du köper en soffa med ett specifikt tyg som sedan tillverkas just för dig. Vid beställning av en specialtillverkad vara kommer vi att kontakta dig för godkännande innan ordern expedieras.

Vänligen observera att ångerrätt ej gäller företag.

Öppet köp gäller ej på presentkort.


Köp i vår butik i Göteborg:
Vi lämnar 7 dagars öppet köp på alla lagervaror när du handlar i vår butik i Göteborg.


Så här gör du en retur av order i vår webbutik:
1. Kontakta vår kundtjänst och be om en returfraktsedel, kontaktformulär.

2. Förpacka varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. 
3. Returnera varan till Rum21 med hjälp av den returfraktsedel ni fått skickad till er.

Vid retur hjälper vi er med returfraktsedel. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund alltid för returfrakten. Returfrakten justeras i samband med återbetalningen av dina pengar. Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er. Undantag kan ske om ni önskar att returnera enbart en del av er beställning.

Retur av små paket:
Vid retur av mindre paket som du hämtat hos ditt ombud, returneras paketet hos samma ombud.

 
Retur av större försändelser:
Vid retur av större varor som levererats hem till dig (möbler och större produkter), kontaktar ni vår Kundjtänst som hjälper er med att ordna med returhandlingar sedan kommer ni få kontakta DHL eller PostNord för att boka tid för en upphämtning av returen. Information om var man vänder sig kommer ni av vår kundtjänst.

Välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär
 här.