Kartell - Möbler Inredning & Designmöbler - Köp online på Rum21.se
x

Användarnamn

x
Skriv in din e-postadress för att få nyheter och erbjudanden från oss.
jag vill anmäla mig!
Jag vill bli borttagen från listan!
kundtjänst önskelista 0


Kartell är ett av världens ledande företag inom försäljning av designade möbler. Som världsledande inom användning av plastmaterial producerar Kartell en originell, varierad och bredskalig kollektion som är unik. Sedan starten 1949 har de vunnit det prestigefyllda designpriset ”Compasso d’Oro” nio gånger.

Begränsa dina urval

  • Bord Dekoration Fåtöljer & Sittpuffar Förvaring Hemmets bra att ha Lampor Serveringstillbehör Skålar & Uppläggningsfat Småförvaring Stolar & Pallar
  • Beige/brun Blå Grå Grön Gul/orange Lila/rosa Multifärgad Mässing/koppar Röd Silver/krom Svart Transparent Vit
  • Badrum Barnrum Hall Kontor Kök Matsal Sovrum Utomhus Vardagsrum

Uppdatera
Visar 1-24 av totalt 213.
1  2  3  4  5  6  7  8  ..9  Nästa »  |  Visa alla
Sortering
Masters stol, vit
2045:-
Masters stol, svart
2045:-
Take bordslampa, vit
1015:-
Masters stol, grå
2045:-
Gé pendel, krom
2265:-
1  2  3  4  5  6  7  8  ..9  Nästa »  |  Visa alla

Kartell – Designmöbler, heminredning och belysning

Kartell är ett italienskt världsledande företag som säljer möbler, inredningsdetaljer och belysning. Kartell har blivit en symbol för italiensk design. Tillsammans med erkända designers och formgivare som Anna Castelli Ferrieri, Philippe Starck och Ferruccio Laviani, tillverkar Kartell produkter av högsta kvalitet. Deras produkter kan du med lätthet se över hela världen och känna igen. Kartells produkter är kända för att vara färgrika, unika i deras form, enkla att använda och hållbara.

Företaget grundades 1949 av ingenjören Guilio Castelli. Från början hade företaget fokus på bilaccessoarer men gick ganska snabbt vidare till möbler, inredning och belysning. Utmaningen var att introducera plast i hemmen istället för exempelvis glas eller stoppning. Året 1988 tog Claudio Luti över företaget. Då tog företaget fart med en utökad möbeltillverkning och påbörjade samarbeten med erkända designers. En kombination som gjorde att Kartell är sådan framgångssaga idag.

Kartell har ett brett utbud av möbler och kan användas i de flesta miljöer. Eftersom möblerna är gjorda i plast kan man med fördel använda möblerna både inne och ute. Kartells möbler passar exceptionellt bra i offentliga miljöer, där de sticker ut men samtidigt håller en hög kvalitet.

Några av deras mest kända produkter är bordslampan Bourgie och Take, stolen Masters och Louis Ghost och hurtsen Componibili. Stol Masters skapade Phillip Stack som en hyllning av de tre möbelikonerna Arne Jacobsens "Sjuan", Eero Saarinens "Tulip Chair" och Charles Eames "Eames Chair. Resultatet blev Masters som nu finns som stol och barstol, den vann även Good Design Award 2010.

Kartell finns över hela världen med hela 2500 återförsäljare och 130 butiker.