Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Barnstolar

Hos oss på Rum21 kan du handla barnstolar framtagna för familjens minsta. I vårt sortiment kan du välja bland lekfulla modeller och stilrena designklassiker som uppfyller högt ställda krav på både funktion och utseende.

NofredI webblager
Mouse Barnstol (2-5 år), Mattlackerad Ek
2 049 kr
Visar 61 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Ek
Rosa
Lila
Röd
Vit
Gul
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
StolabI webblager
Little Åland Barnstol 33 cm, Svart
2 950 kr

InnehållBarnstolar för alla tillfällen

En barnstol är den perfekta möbeln för växande barn i alla åldrar. För många är det en självklarhet att de minsta har en egen barnstol vid matbordet när de äter mat. Hos oss hittar du många finurliga lösningar – allt från klassiska barnstolar med bricka, till modeller som hängs på bordet. Men har du tänkt på att även äldre barn sitter mer ergonomiskt om de har möbler anpassade för sin storlek? 

Växande barn ska inte bara äta, utan behöver även utrymmen för många andra aktiviteter. Med stolar anpassade för barnens storlek kan du inreda bekväma platser för läxläsning, pysselstunder och tårtkalas med mjukisdjuren. Vare sig du vill möblera barnrummet med rolig design eller är på jakt efter en svart pinnstol som matchar dina köksmöbler, så finns det en modell som passar.

Hög, låg eller hopfällbar modell – vad ska du välja?

När du ska köpa en barn- eller juniorstol rekommenderar vi att du först funderar över vilka behov den behöver fylla. Ska stolen vara till en baby eller ett äldre barn? Kanske vill du rakt av ha en klassisk växa-stol i trä, vars sits och fotstöd du kan justera allt eftersom barnet blir äldre? Bor du på liten yta och behöver tänka smart med möbleringen i ditt hem, eller är du ofta på resande fot med familjen? Då kanske en hopfällbar modell, som enkelt kan förvaras på små ytor, kan vara lösningen för dig. En annan smart lösning är barnstolen som du kan hänga på bordet och som därmed sparar golvyta. 

För dig som letar barnstolar till lekrummet, där barnen kan ha tebjudningar och pysselstunder, kan vi rekommendera låga barnstolar. Dessa finns ofta i hela möbelset och i många olika modeller. Vill du ha en riktigt anpassningsbar barnstol som fungerar som köksstol, såväl som läxläsningsstol vid barnets skrivbord? Satsa då på en modern, hög modell. Snygga, praktiska och enkla att flytta runt.

Klassisk eller retro barnstol

Funktionella möbler för barn behöver inte innebära att du måste göra avkall på snygg design. Självfallet ska en barnstol vara bekväm, säker och ergonomisk för ditt barn – men betyder det att de måste se klumpiga och konstiga ut? 

Den goda nyheten är att det finns massor av barnstolar som uppfyller ovanstående kriterier, men samtidigt är riktigt fina och stilrena. Bland de många modeller som finns på marknaden hittar du både modern design och barnstolar som verkligen andas retro – med läderremmar, patina och design à la 60-tal. Du kan till och med hitta miniatyr-versioner av stolar i rotting och klassiska stolsmodeller som “Lilla Åland” och “Sjuan”. Ett hett tips för dig som gärna ser att barnstolarna i hemmet smälter in snarare än sticker ut, är att matcha färg, material och design med hemmets övriga inredning. Med så mycket att välja bland, är det faktiskt fullt möjligt.