Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Brickor & underlägg

MontanaI webblager
Arrange Bricka Medium, Acacia
875 kr
Visar 70 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grå
Multi
Ek
Orange
Rosa
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
IittalaI webblager
Alvar Aalto Serveringsbricka 39x40 cm, Ek
962 kr

InnehållBrickor för servering och som inredningsdetalj

Bambu, spegelbotten, mönstrad, stor eller liten – en bricka kan se ut på många vis. I denna produktkategori har vi på Rum21 samlat alla våra brickor och vackra serveringsfat. 

Brickor för livets alla tillfällen

Brickan är lika mycket en praktisk vardagshjälte – som den är en dekorativ inredningsdetalj i hemmet. Kanske brukar du servera frukost på sängen när någon i familjen fyller år eller på mors dag? Har ni fredagsmys med snacks och dricka framför TV:n som familjetradition? Då passar en bricka med kant extra bra, för att dryck och mat ska stå stadigt kvar. Det kan också vara smidigt att ha en bricka med handtag, för ett bättre grepp, eller en bricka med ben. En stor bricka i keramik kan istället fungera ypperligt som serveringsfat på middagsbjudningen, till dessertostarna, ditt fika eller varför inte till den somriga salladen?

Även som inredningsdetalj är brickor populära. Vissa tycker om att hänga dem på väggen i köket, medan andra har dem på exempelvis soffbordet eller i badrummet med ljus, växter och andra små dekorationer. Därför görs det massor av brickor i dekorativa material och mönster – så kallade dekorationsbrickor.

Brickor av trä, marmor och annan design

Brickor för servering och dekoration kan du hitta i alla möjliga material. Allt från en traditionell, rektangulär eller oval träbricka, till en rottingbricka eller brickor av marmor, rostfritt stål, keramik, melanin och plast. De tillverkas även i många olika storlekar och former. En rund, fyrkantig eller oval bricka är kanske det vanligaste – men du kan även hitta brickor som är sexkantiga eller designade med asymmetriska former.

Precis som det kan skilja sig vitt i material, finns det brickor i alla tänkbara färger och mönster. För dig som föredrar diskreta brickor kanske en svart, naturfärgad eller vit bricka passar bäst. Tycker du istället om färg, metalliska detaljer eller härliga mönster finns det massor att välja på. Allt från Mumin-figurer, till blommor, djur och mönster med retro-vibbar.

Tre sätt att inreda med en liten eller stor bricka

Funderar du på hur du kan inreda med brickor? Här kommer idéer till dig som söker inspiration:

Dekorationsbrickan. En vacker bricka med ljus, växter och annat fint på blir en väldigt trevlig bordsdekoration i exempelvis kök eller vardagsrum. Vi slår gärna ett extra slag för brickor i metalliska färger som guld, mässing och silver – som alla reflekterar ljusens lågor på ett mycket vackert vis. Ett annat alternativ är brickan med en spegel i botten. På köksbänken blir det även en fin samlingspunkt för kryddor och oljor.
Entrébrickan.
När vi kommer hem efter en lång dag är vi ofta snabba med att lägga ifrån oss nycklar och annat smått vi burit på. Med en dekorativ bricka på hallbordet eller hallbyrån får du en given plats för alla småsaker, som även gör dem enklare att hitta.
Badrumsbrickan. En liten, fukttålig bricka kan bli ett fint inslag i ditt badrum. Där kan du exempelvis ställa tvålar och härliga doftljus – eller varför inte lägga ifrån dig smycken innan du kliver in i duschen?