Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Skohyllor & Hatthyllor

Skapa en mer trivsam och inbjudande hall med hjälp av skohyllor. Här hos oss på Rum21 kan du köpa hallmöbler av god kvalité när du vill få ordning på ytterkläder och skor. I vårt sortiment finns alltifrån klassiska modeller i trä, till mer moderna varianter i metall.

Essem DesignI webblager
Nostalgi Hatthylla / Skohylla 100 cm, Aluminium / Ek
1 553 kr
Visar 318 produkter
Beige
Svart
Mässing
Brun
Grå
Ek
Orange
Vit
Trä
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
StringI webblager
String Skohylla 30x78 cm, Vit
849 kr

InnehållSkohyllan – en riktig vardagshjälte

Det allra första vi möts av när vi kommer hem är hallen. Ett rum vi inte alltid tänker så mycket på, förrän vi snubblar över barnens skor eller inte hittar våra saker i morgonstressen. Inte helt sällan är hallen dessutom ett trångt utrymme, där vi ofta har ett extra stort behov av genomtänkta förvaringslösningar platsbesparande skohyllor. Det är lätt hänt att skor hamnar lite varstans innanför dörren, jackor slängs på hög på någon stol och mössor kommer bort, om det inte finns tillräckligt med förvaring. Med ytterkläder och skor för flera årstider, och framförallt i en familj med barn, blir det snabbt ett stort antal plagg som slåss om utrymmet. Att komma hem efter en lång dag på jobbet och i rusningstrafiken, för att mötas av ett kaos i hallen, kan få vem som helst att tappa humöret. 

Bra hallförvaring i form av skohyllor, klädhängare och kanske en hatthylla gör verkligen mycket för trivseln. De hjälper oss att hålla ordning på våra saker, så att vi slipper röran i hallen. På så vis är skohyllor och andra hallmöbler verkligen riktiga vardagshjältar. För visst mår man lite bättre i själen av att komma hem till en hall som känns harmonisk och välkomnande?

Skohyllor i både trä och metall

Det finns många alternativ när det kommer till design på skohyllor och skoskåp. Många gånger finns de dessutom i flera olika storlekar, färger och material. Du kan exempelvis hitta stilrena modeller i naturmaterial som teak, ek eller björk, men även modeller i metall som mässing, krom och aluminium. Många gånger har materialen fått behålla sina naturliga färger, men det är också vanligt med skohyllor i vitt och svart.

Vilka hallmöbler passar hos dig?

Vilka hallmöbler som passar bäst i ditt hem är givetvis en fråga om tycke och smak. Men det avgörs även av faktorer som hallens storlek och hur mycket förvaring du behöver. Vill du ha skorna lättillgängliga, så kanske en klassisk skohylla i trä eller en tjusig retro-modell i mässing passar bäst. Sådana skohyllor finns ibland med både två och tre plan och gör sig generellt bra under hatthyllan, där golvytan annars står outnyttjad. Det finns också praktiska varianter med bänk – alltså en skohylla med sittplats ovanpå.

Har du en liten och trång hall där du behöver en extra smal skohylla, kan du titta på modeller vars bredd är 60 cm. Ett annat alternativ är att titta på ett skoskåp. Skoskåp är sällan särskilt djupa, utan istället höga, med dörrar eller lådor. De kan hängas på en vägg eller stå på golvet. Fördelen är att de inte tar mycket plats – plus att undangömda skor ger ett mindre rörigt intryck. En vägghängd skohylla ger dig också en extra lättstädad hall.