Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Väckarklockor

Vakna i tid på morgonen med hjälp av en bra väckarklocka i snygg design. Hos oss på Rum21 hittar du både analoga och digitala modeller i sortimentet.

Arne JacobsenI webblager
LK Bordsklocka
942 kr
Visar 7 produkter
Beige
Svart
Blå
Multi
Orange
Vit
Pris
900 kr
1 000 kr
1 100 kr
1 200 kr
1 300 kr

InnehållVäckarklockan – en vardagshjälte för svårväckta

Att komma upp i tid på morgonen är inte alltid enkelt – därför uppfanns väckarklockan. Medan vissa människor tycks ha det inbyggt i kroppen att utan hjälp vakna klockan 7 på morgonen, så kan andra sova så tungt att de alltid försover sig. Väckarklockan är därför en vardagshjälte i många människors liv. Typen av vardagshjälte du kanske irriterar dig på ibland, men som du ändå skänker en tacksam tanke eftersom den ser till att du kommer i tid till skola, jobb och bokade möten.

De allra flesta väckarklockor fungerar i stort sätt på samma vis; du ställer in vilken tid du vill vakna och när tiden är kommen larmar klockan. Däremot kan väckarklockans ljud och design skilja sig mycket åt, liksom vissa kommer med snooze-funktioner och andra inte. Oavsett om du är vuxen eller barn, tenderar att snooza femton gånger eller att kliva upp direkt när ditt alarm ringer, så finns där en modell som passar in i ditt liv.

Retro, modern eller lekfull design?

I dagens stora utbud av väckarklockor hittar du en uppsjö av olika stilar och utseenden. Du kanske gillar utseendet hos de klassiska, analoga bordsklockorna med bjällror och deras karaktäristiska ringande? Eller föredrar du kanske något modernt och stilrent, som en väckarklocka i trä eller lättmatchad metall?

Kanske föredrar du en digital väckarklocka med inbyggd snooze-funktion, så att du kan slumra vidare ett par minuter innan du verkligen måste stiga upp? Dessa hittar du i både moderna och retro modeller, där vissa även visar dagens datum eller har inbyggd radio. För barn hittar du lekfulla väckarklockor i former av djur, med motiv och i många roliga färger. En liten analog väckarklocka kan också vara ett praktiskt verktyg när barnen ska lära sig att läsa av klockan på egen hand.

För dig som är verkligt morgontrött, finns det också väckarklockor med ljus som simulerar soluppgången. Dessa klockor lyser upp ditt rum när alarmet ringer, vilket gör att det ofta känns lättare att vakna.

Traditionell väckarklocka istället för mobilens alarm

Att vara ständigt uppkopplad har enligt studier visat sig ha en stor negativ inverkan på vår sömn och stressnivå. Ändå är det många av oss som använder våra mobiltelefoners alarm för att vakna på morgonen. För vissa kan det fungera bra, men modern forskning visar att det bästa för en god sömnkvalité är att undvika skärmar som TV och mobiler minst en timme innan läggdags. Vår sömn kan lätt störas av mobiltelefonens vibration, ljus eller ljud under natten – även om vi inte är medvetna om det. För att inte tala om hur lätt det är att fastna i scrollande på sociala medier om du råkar vakna mitt i natten. Av dessa anledningar finns det stora fördelar med att välja en tyst väckarklocka, som endast larmar när den ska, istället för att förlita sig på mobilens alarm.