Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Serveringsvagnar & Rullbord

Inred hemmet med en lyxig och funktionell serveringsvagn. Här på Rum21 hittar du många olika serveringsvagnar och rullbord, i flera olika utföranden och material. Vilken blir din favorit?

Visar 57 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Ek
Orange
Rosa
Lila
Röd
Vit
Pris
3 000 kr
4 900 kr
8 100 kr
13 400 kr
22 000 kr
Längd
50 cm
60 cm
70 cm
80 cm
90 cm
Bredd
40 cm
50 cm
60 cm
70 cm
80 cm
Höjd
100 cm
150 cm
200 cm
Diameter
38 cm
40 cm
42 cm
44 cm
HAYI webblager
Arcs Serveringsvagn Hög, Aburn Red
3 107 kr
SMD DesignBeställningsvara
Juno cart, Svart
6 945 kr

InnehållServeringsvagnen – lyxig, elegant och praktisk

Säkert har du sett dem förr. De där snygga borden på hjul som ofta syns i amerikanska filmer, fyllda med vackra karaffer, glas och flaskor. Serveringsvagnen, drinkvagnen eller rullbordet – kärt barn har många namn – har även i modern tid kommit att bli en mycket populär inredningstrend. Den är vacker och funktionell, för att inte tala om mycket mångsidig. Dessa rullande bord väcker ofta starka känslor av nostalgi, trots att det idag finns massor av modeller designade i ett mer kontemporärt formspråk än den klassiska serveringsvagnen.

Använd den som en traditionell drinkvagn, som förvaringsyta, serveringsvagn till festens tilltugg eller som dekoration i ditt vardagsrum. Oavsett vad du väljer, så kommer denna snygga möbel bidra med en omedelbar känsla av elegans och lyx i ditt hem.

Modernt, vintage eller retro

Det finns massor att välja på när det kommer till serveringsvagnar. Allt från olika material, design och utseenden. Många av de mest klassiska modellerna är tillverkade i mässing eller guld-, silver- eller bronslackad metall, med ytor av glas. De har ett sobert och elegant utseende som ofta drar till sig blickarna lite extra. Vissa är enklare i sitt formspråk, medan andra har utsmyckats med dekorativa och sirliga detaljer. Kanske är det främst dessa du tänker på om du letar efter serveringsbord i vintagestil.

Trä som ask, björk och ek är också vanliga material – särskilt bland de rullvagnar som idag har en modern skandinavisk stil. De finns i naturfärger såväl som i nyanser av vit, grå eller klarare färger. Serveringsvagnar i teak är också vanligt förekommande, särskilt bland retro-modeller à la 60-tal.


Gillar du den industriella stilen så kanske en serveringsvagn av svart metall är något för dig. Eller kanske du hellre väljer krom i äkta 80-talsanda, bohemisk rotting eller en praktiskt rostfri serveringsvagn?

Inredningstips med en vagn på hjul

Serveringsvagnen behöver såklart inte användas som ett mobilt barskåp eller för att servera mat på. Det finns massor av andra kreativa och snygga sätt att styla hemmet med en vagn på hjul. Behöver du inspiration? Här kommer några tips:

I badrummet. En serveringsvagn kan bli en både snygg och praktisk inredningsdetalj i badrummet där det saknas tillräckligt med förvaring.

På balkongen. Förvandla din balkong till en grön oas med krukväxter på en snygg rullvagn. Varför inte även ställa dit mysiga lyktor?

Som sidobord. Vare sig du har den intill läsfåtöljen eller som ett blickfång med böcker, ljus och växter, så är en rund, oval eller fyrkantig serveringsvagn mycket fin som sidobord. Välj en rullvagn som smälter in med din övriga inredning för en mer diskret look – eller varför inte en iögonfallande snygg vintage-variant i antik mässing?

I köket. Kanske behöver du en extra, snygg avställningsyta i ditt kök? Visa upp dina kokböcker, färska kryddor, oljeflaskor och snygga skärbrädor på en serveringsvagn.