Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Koppar & muggar

Bryggkaffe, espresso, té eller varm choklad – oavsett vilken favoritdryck du har så har de alla någonting gemensamt: de serveras i muggar och koppar. Utforska vårt breda sortiment, hitta en ny favorit eller handla ett helt 6-pack muggar online, här hos oss på Rum21.

Georg JensenI webblager
Bernadotte Termosmugg 20 cl 2-pack
363 kr
Visar 200 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
90 kr
148 kr
245 kr
400 kr
700 kr
MateusI webblager
Bubbles Mugg 30 cl, Sand
345 kr

InnehållMuggar och koppar för alla personligheter

Älskar du känslan av att smyga upp på morgonen, slå på kaffebryggaren och lyssna på dess avslappnande puttrande? Många är vi som njuter av den känslan – och av den första klunken varmt kaffe som sipprar ner i strupen. Faktum är att många svenskar i studier uppger att de inte ens fungerar på dagarna om de inte får dricka sitt morgonkaffe. Med andra ord är du knappast ensam om att värdera den svarta, bittra drycken högt. 

Är du inte en kaffedrickare av rang, kanske du hellre njuter av en stor kopp te, chailatte eller varm choklad. Precis som olika människor har olika dryckespreferenser, har vi också olika tankar om vad som gör en mugg riktigt bra. Vissa föredrar att dricka ur muggar utan handtag, andra vill absolut ha ett öra att hålla i. Kanske är du den som helst vill ha turkosa eller blå koppar med fat som matchar, eller att kanten på en mugg ska vara i guld och av en viss tjocklek? Eller kanske tycker du att te smakar allra godast när det dricks i glas? Tur är det då att när det kommer till design på muggar och koppar, så finns det lika många alternativ som det finns olika önskemål.

Vilken design tilltalar dig?

Utbudet av muggar och koppar i olika design och storlekar är enormt. Från den lilla espressokoppen till den stora temuggen, det neutralt vita porslinet till det färglatt mönstrade. Vanliga material är porslin, keramik och stengods, men också emalj, plast och färgat glas. 

Är du ute efter tidlösa klassiker kan du med fördel titta på porslin från Rörstrand, Eva Solo och Iittala. I deras mest populära serier hittar du både vita, färgade och mönstrade kaffeserviser som aldrig går ur tiden. Tycker du däremot om organisk och lite rustik design kommer du kanske föredra handgjorda muggar i stengods och keramik. Det faktum att de är handgjorda innebär att varje kopp eller mugg är unik i sitt slag. Är du en person som ofta är på språng, kanske en termosmugg på 50 cl är att föredra? Du hittar många fina modeller i till exempel rostfritt stål, som är enkla att rengöra och håller din dryck varm.

Muggar för barn

Även familjens yngre medlemmar kan uppskatta att ha sina egna muggar att dricka ur. Har du små barn kan det av praktiska skäl dock vara klokt att välja muggar av mindre ömtåliga material, som bambu, plast och melamin. Kanske tycker ni också om att fika i skogen, gå på utflykter eller ha picknick? Då passar en mugg i melamin alldeles perfekt! Melaminmuggar görs med många fina motiv för barn och finns ofta att köpa i hela set eller flerpack – perfekta att ge bort som present.