Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Bestick

Bestick är inte bara verktyg för att äta - de är också en viktig del av dukningen som kan höja middagsupplevelsen till nya nivåer. På Rum21 erbjuder vi ett brett sortiment av gafflar, knivar, skedar och bestickset från populära varumärken. - från klassisk till moderna design från populära varumärken. Vårt varierade sortiment täcker alla stilar och smaker, så att du kan skapa en unik och minnesvärd atmosfär vid varje måltid.

Visar 40 produkter
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Röd
Vit
Gul
Pris
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
SabreI webblager
Bistrot Smörkniv, Tortoise Faux
139 kr
Georg JensenI webblager
Kampanj
-10%
New York Serveringsbestick 3-Delar, Rostfritt Stål
739 kr

InnehållVälj rätt bestick

Att duka upp med vackra bestick kan få den enklaste bjudningen att kännas som en fest. Vill du komplettera din uppsättning med knivar, gafflar eller skedar – eller kanske köpa ett helt nytt bestickset? Hos oss på Rum21 hittar du många snygga och eleganta modeller.

Fina bestick – för en trevligare matupplevelse

Har du någonsin genomlevt en dag utan att använda ett enda bestick när du ska äta? I vårt moderna samhälle händer det nog ganska sällan. Bestick som sked, gaffel och kniv hör helt enkelt till vår vardag på ett naturligt vis. De gör våra liv enklare, mindre kladdiga och inte minst våra matupplevelser mer angenäma. Från de mest essentiella bordsbesticken, till salladsbestick, barnbestick, bestick för desserter och uppläggning – det finns verkligen en uppsjö av olika varianter för olika ändamål. 

Men bestick har inte enbart en praktisk funktion idag, utan även en estetisk. Designen kan både lyfta och sänka din bordsdukning, både vad gäller känsla och utseende. Så vare sig du vill unna dig vardagslyx, bjuda vännerna på middag eller duka upp till bröllopsfest – satsa på fina bestick. Vi på Rum21 anser att alla är värda en härlig matupplevelse – varje dag.

Bestickset i olika design

Bestick designas med mer än bara funktion i tanken. De ska ligga bekvämt i handen, vara behagliga att äta med och vara tilltalande för ögat. Alla dessa faktorer bidrar nämligen till hur du upplever en måltid, mer än du kanske är medveten om. 

Ett mycket vanligt material på bestick är rostfritt stål, som är både lättskött och hållbart. Men du hittar även bestick i äkta silver, melamin, nysilver och trä. Det är inte heller ovanligt att en bestickserie kan komma i flera olika färgval, som silver, svart, rosé, mässing eller guld. Vilket material du väljer på dina bestick spelar givetvis roll för kvalitén, stilen och känslan – men det påverkar också vilken skötsel som krävs för att hålla dem fina.

Bortsett från material och färg, skiljer sig bestickserier åt i dess formgivning. Det finns exempelvis klassiska och stilrena bestick som passar i de flesta sammanhang. Dessa brukar beskrivas som tidlösa, med en böljande form. En klassiskt designad bestickserie brukar vara ett säkert kort om du till exempel vill ge bort ett bestickset i bröllopsgåva eller studentpresent. Det finns också bestick som sticker ut mer i sin design, till exempel med modernt raka former som kontrasterar mot tallrikarnas mjuka form. Vilket du föredrar är helt upp till dig!

Vad ska du tänka på inför köp av matbestick?

Här är några handfasta tips:

Vad behöver du – fylla på med enstaka bestick eller köpa en hel uppsättning som funkar till både varmrätt och efterrätt? Bestickset finns vanligen om 16, 24, 30, 48 eller 56 bestick.

Läs på eller fråga om materialet – du vill veta om besticken tål maskindisk.

Fundera över designen – de ska inte bara vara snygga, utan måste vara behagliga att äta med.
Bestäm prisklass – men köp hellre bestick av god kvalitet, än de billigaste på marknaden. Du kommer ha glädje av det i längden.