Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Ljus & Ljusstakar

AdventsljusstakarDoftljus LED-ljusLjusLjuslyktorLjusstakar Oljelampor & FotogenlamporTillbehör ljus & ljusstakar

Med levande ljus i en fin ljusstake kan du skapa en stämningsfull atmosfär i ditt hem både till vardags och fest. Hos oss på Rum21 hittar du ett brett utbud av klassiska såväl som moderna ljusstakar i material som tenn, gjutjärn, mässing och mycket mer.

STOFF NagelI webblager
Nagel Ljusstake 3 Delar, Krom
1 069 kr
Visar 1018 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Guld
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
55 kr
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
Karlskrona LampfabrikI webblager
Koholmen Fotogenlampa, Jadegrön
959 kr

InnehållLjusstaken – en stämningsfull ljuskälla

Det är något alldeles extra stämningsfullt och mysigt med levande ljus i en vacker ljusstake. Vare sig du sitter ihopkurad under en filt med en stor kopp te i höstrusket, dukat upp för en romantisk middag för två, kopplar av i badkaret eller firar jul med nära och kära, har tända ljus en naturlig plats i hemmet. De ökar mysfaktorn på ett vis bara brinnande ljus kan, och har dessutom en förmåga att lugna sinnet. I vårt nordiska klimat sprider de med sitt mjuka sken en alldeles särskild värme under de mörka månaderna. Men levande ljus i stilrena ljusstakar bidrar även med stämningsfull mysfaktor om sommaren, när vi umgås sena kvällar på uteplatsen med vänner och familj.

Att inreda hemmet med flera olika ljuskällor är ett väl beprövat inredningsknep för att skapa en hemtrevlig och varm atmosfär. Ljusstakar och ljuslyktor står tveklöst för den mest effektfulla av ljuskällor, som är svår att ersätta med artificiellt ljus. På middagsbordet, soffbordet, i fönster, på väggen eller som gåva till någon du bryr dig om – det finns en ljusstake för varje tillfälle och rum.

Vilken design ska du välja?

Det finns ett enormt utbud av designer och material när det kommer till en så populär inredningsdetalj som ljusstakar. Fundera över hur du vill placera ljusstaken eller ljushållaren, samt om den rymma ett, fyra eller fler ljus. Ska den vara gjord för värmeljus, blockljus eller stöpta ljus? Vilken form söker du – fyrkantig, rund eller kanske något helt annat? Har du någon preferens vad gäller ljusstakens material? Ljusstakar i svart smide, mässing, guld och silver är klassiska val som passar i de allra flesta hem. Men det finns även ljusstakar i material som trä, glas, betong, keramik, krom och kristall.

En extra hög ljusstake på ditt golv kan bli en pampig inredningsdetalj, medan en värmeljushållare i form av en vit, lyckobringande ängel kan vara en söt detalj i fönstret. Kanske söker du efter en vacker ljusstake att montera på din vägg? Varianter i till exempel hamrad mässing, metall- eller kopparfärg sprider ett mjukt, hemtrevligt sken och ger samtidigt en lite rustik känsla. Det finns även ljusstakar för både vägg och bord med glascylinder eller glaskupa. Vissa har en avskalad modern design, medan andra har sirliga utsmyckningar som ger en känsla av vintage. Välj en ljusstake som tilltalar dig – eller matcha material och stil med den inredning du redan har i hemmet.

Att tänka på när du har tänt stearin-, block- eller värmeljus

- Placera inte din ljusstake för nära gardiner eller andra lättantändliga material. Undvik även dragiga lägen. 

- Se till så att stearinljusen står stadigt i ljusstaken.

- Håll barn och husdjur under uppsikt om du har tänt levande ljus.

- Glöm inte att blåsa ut ljusen när du lämnar rummet.