Nyheter
Belysning

Ljuslyktor

Höj mysfaktorn hemmavid med dekorativa ljuslyktor. I vårt sortiment på Rum21 hittar du många olika ljuslyktor i varierande färger, modeller och material – för både det klassiskt och modernt inredda hemmet.

Georg JensenI webblager
Cobra Ljuslykta 2-Pack
499 kr
Visar 253 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
55 kr
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
IittalaI webblager
Kastehelmi Ljuslykta 6,4 cm, Havsblå
169 kr

InnehållLjuslyktor – för en stämningsfull vardag

Vackra ljuslyktor med levande ljus lyser upp även de mest gråa av vardagar. För dig som tycker om att förändra och variera inredningen i ditt hem med enkla medel, är ljuslyktor en perfekt inredningsdetalj. De finns i alla tänkbara färger, storlekar och modeller – därför finns det också ljushållare och -lyktor till alla sorters hem. Dessutom är en ljuslykta dekorativ även när ljusen inte är tända och bidrar även då till atmosfären i rummet. Placerade i grupp eller tillsammans med växter och prydnader kan du skapa fina blickfång att ställa i hyllor, i fönstret, på bord eller varför inte på golvet. 

Frågar du oss, så behövs det inga högtider för att låta värmeljus och blockljus sprida sitt mjuka, stämningsfulla sken i hemmet. Låt de bli en del av din vardag. Under vinterfrukostar, sensommarkvällar, julmys, soffhäng och middagar – eller när du vill unna dig ett varmt, avkopplande bad efter en lång jobbdag. För att du helt enkelt förtjänar en ljus och härlig tillvaro.

Levande ljus utomhus

Har du någonsin varit med om att försöka mysa till tillvaron genom att tända ljus utomhus – som en sekund senare blåses ut av vinden? Du är sannolikt inte ensam om det. En stor fördel med ljuslyktor och -hållare är att de oftast är designade för att skydda den känsliga ljuslågan. Därför kan du med fördel inreda din balkong eller uteplats med ljuslyktor, även om många modeller kanske främst är gjorda för att ha inomhus. Ett annat alternativ är att köpa ljuslyktor som designats för just utomhusbruk. Bland de många modellerna finns det till exempel stora utelyktor för blockljus, gjorda i röd, vit eller svart metall. Med sådana på trappen, utanför dörren eller på balkonggolvet får du inte bara en stämningsfull atmosfär, utan också en mycket inbjudande entré.

Mässing, glas och andra material

Traditionellt sett har ljuslyktor i glas, mässing och trä kanske varit det vanligaste att ha hemma. Men idag finns det egentligen inga gränser för vad du kan hitta för material och modeller på ljusfat, ljuslyktor och ljushållare. Glas är kanske fortfarande bland det mest populära materialet – av flera skäl. Det är vackert, oändligt formbart och ger ifrån sig ett ljuvligt sken när glaset är färgat. Dessutom är det ett material som inte är särskilt brandfarligt. Men du hittar också gott om ljuslyktor i guld, silver, koppar, rostfri stål och andra metaller – liksom varianter i naturmaterial som rotting, sten, keramik och bambu. 

Men det finns inte bara många material att välja mellan, utan variationen inom form, storlek och färg är i det närmaste oändlig. Det finns allt från klassiska ljushållare att ställa på plana ytor, till hängande ljuslyktor som kan placeras på en vägg eller hängandes från taket. I vårt sortiment kan du hitta ljuslyktor på fot, klassiska stallyktor, kupor och mycket annat som bidrar med just den stämning du är ute efter.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer