Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Sidobord & Småbord

Är du på jakt efter ett sidobord som kan komplettera din inredning? Här har vi på Rum21 samlat vårt utbud av stilfulla sidobord i många olika modeller, material och färger. Hos oss kan du hitta fina småbord och avlastningsbord för hemmets alla rum.

Normann CopenhagenBeställningsvara
Pine Sidobord Ø65 cm, Pine
8 925 kr
Visar 630 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Multi
Ek
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Valnöt
Vit
Trä
Gul
Pris
400 kr
3 000 kr
22 000 kr
Ferm LivingI webblager
Plant Box Blomhylla,  Cashmere
2 937 kr

InnehållSidobordet – inredningsdetaljen som tillför det lilla extra

Med sidobord, även kallat sideboards, får du stilfulla avlastningsytor i ditt hem, som samtidigt kan tillföra det där lilla extra i din inredning. Dessa små bord fyller med andra ord både en estetisk och praktisk funktion. Ett smalt sidobord i klassisk teak, där du kan lägga ifrån dig posten och nycklarna, kan passa utmärkt i din hall. Ett litet sidobord på hjul blir en fin detalj som kompletterar läshörnan vid din sköna fåtölj – perfekt att ställa tekoppen, ett doftljus och några fina snittblommor på. Eller kanske har du behov av lite extra förvaring och är ute efter ett sidobord med lådor eller luckor? Ett högt sidobord med lådor kan också fungera som bestickförvaring i ditt kök – ja, egentligen är det bara din fantasi som sätter gränserna. 

Sidobordet hjälper dig att sätta inredningsstilen och knyta ihop rummet. Oavsett vilken modell du behöver så finns det många sidobord att välja bland – robusta, nätta, med skivor i glas eller marmor, runda sidobord såväl som fyrkantiga. 

Sten, metall och andra material

Sidobord finns i många olika utföranden, färger och material. Bland de sidobord som är gjorda i trä hittar du träslag som ek, teak, mangoträ och valnöt. Dessa bidrar med en naturlig och tidlös känsla som gör sig bra i de allra flesta hem. Bland sidoborden i trä finns det även många lackade modeller i vit, svart eller andra fina färger. Kanske är du sugen på ett sidobord i en klar färg som verkligen sticker ut och agerar blickfång?

En annan typ av sidobord som kan bidra med en organisk, men även rustik look, är varianter gjorda i betong eller sten. Bland modellerna i sten är det mycket populärt med sidobord i marmor. Marmorns vackra mönster ger ett unikt och stilfullt utseende i ditt hem, särskilt i kombination med detaljer i mässing eller svartlackad metall. 

Så stylar du ett smalt sidobord

Avlånga, smala sidobord är bland de snyggaste möblerna du kan inreda med, när du vill skapa fina blickfång. Men hur stylar du ditt sidobord som inredningsproffsen? Här kommer några tips:

- Välj ett tema/stil. Det kan vara ett färgtema, ett visst material eller stil som skapar en röd tråd i inredningen.

- Lek med kontraster och nivåer. Blanda högt med lågt, olika material, växter och texturer. Varva också gärna mjuka och kantiga former, för ett balanserat uttryck.

- Dekorativa tavlor. Tavlor och posters är perfekt komplement till sidobord. Sätt upp en hel tavelvägg bakom bordet eller ställ dem på sidobordet, lutade mot väggen.

- Belysning. Sidobordet är den perfekta ytan för extra dekorationsbelysning i hemmet.

- Regeln om tre. Att komponera stilleben med tre – eller ett annat udda antal – objekt skapar ett balanserat intryck. Exempelvis tre ljusstakar i olika höjder.