Nyheter
Belysning

Krukor

Med en dekorativ kruka kan du styla och förändra ditt hem med enkla medel. Här på Rum21 har vi samlat ett brett utbud av blomkrukor för dig som gärna njuter av växter och grönt i hemmet. Välj bland krukor i många olika stilar, storlekar, färger och material.

Visar 513 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Rosa
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
400 kr
3 000 kr
Ferm LivingI webblager
Plant Box Blomlåda 60x65 cm, Cashmere
2 398 kr
DBKDI webblager
Cloudy Kruka Liten, Mörkgrå
294 kr

InnehållKrukan – inredningsdetaljen som aldrig går ur tiden

Blommor och gröna växter har genom alla tider varit uppskattade dekorationer som prytt våra hem. Inte bara gör de vår omgivning hemtrevlig och vacker – de renar faktiskt också luften vi andas. Med fina krukor kan du lyfta fram dina krukväxter och plantor, samtidigt som du knyter samman och lyfter interiören i ditt hem. Men en snygg kruka måste inte alltid kombineras med en växt – den kan också på egen hand agera stjärnan i ett vackert komponerat stilleben. 

Med vårt stora utbud av olika sorters krukor får du tillfälle att experimentera och leka med färgsättningar, stilar och texturer. Gillar du en klassisk, vit keramikkruka eller terrakottakruka med fat som smälter in utan att kräva för stor uppmärksamhet? Eller föredrar du kanske krukor i spännande färger och lekfullt bubbliga strukturer? Kanske gillar du den rustika looken som en stor kruka i betong bidrar med? Eller trendiga amplar som hängs upp på väggen? Oavsett om du letar efter krukor att placera inomhus eller utomhus på balkong och altan, så finns det en blomkruka för dig.

Inred med växter och dekorativa krukor

En stor fördel med krukor är att de är mycket enkla att byta ut och sällan kostar några större summor. Ett tips är att samla en uppsättning av krukor både i neutrala toner som svart, vitt och beige – och komplettera med krukor i accentfärger eller mönster. Se gärna till att storlekarna varierar. På så vis kan du snabbt förnya interiören i olika rum genom att flytta runt krukorna som du redan har hemma. Här är några fler tips på hur du kan skapa en grön oas:

- Guldpalmer och träd i krukor, kombinerat med ormbunkar och små växter med varierande yvighet, struktur och storlek ger dig en tropisk känsla.

- Hängväxter och suckulenter blir fina blickfång, till exempel i en tunn glaskruka på en hylla eller i en ampel som du hängt på väggen, i gardinstången eller i taket med en krok.

- Skapa fina, dynamiska grupperingar av växter där du blandat bladtyper, färgtoner och former. Jobba med olika storlekar, höjd och placering – till exempel med hjälp av piedestaler och krukor på fot.

- Ätbara växter i kruka, som till exempel färska kryddor och örter, kan bli fina inredningsdetaljer i ditt kök – som dessutom förhöjer din matlagning.

Krukor i keramik och andra material

Det finns en hel uppsjö av olika material på krukor. Lergods, stengods, glas, mässing, granit och rotting är exempel på material som är vanliga att tillverka krukor av. Det du ska tänka på om du vill kunna ha krukan utomhus året runt, är att den behöver vara frosttålig. Krukor i exempelvis frosttålig plast, cement och betong är vanliga val till uteplatsen.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer