Nyheter
Belysning

Vägglampor

Förbättra ditt rum med stil och funktion med vårt utbud av vägglampor på Rum21. Våra vägglampor erbjuder både praktisk belysning och estetisk tilltalande design. Utforska olika stilar och material för att hitta den perfekta vägglampan som passar din inredning och behov.

Visar 914 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Guld
Grön
Grå
Multi
Ek
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
HAYI webblager
Matin Vägglampa 300 mm, Klarröd
2 135 kr
&TraditionI webblager
Flowerpot VP8 Vägglampa, Krompläterad
4 032 kr
DCWéditionsI webblager
Mantis BS2 vägglampa
8 436 kr

InnehållVägglampan – stämningsfull och funktionell

Välj rätt slags belysning

Med vägglampor kan du på ett dekorativt sätt komplettera ljussättningen i ditt hem och samtidigt punktbelysa delar av din inredning. Det är också ett effektivt och snyggt sätt att rikta ljus mot köksbänkar, i en trappa, hall eller på andra ytor som kan behöva funktionell belysning. Men oavsett om du är ute efter diffust eller riktat ljus, så är vägglampan en typ av belysning som kan lyfta rummets atmosfär på ett diskret, men stämningsfullt vis. Vägglampor används dock inte bara inomhus, utan är också mycket vanligt utomhus. Där lyser de ofta upp husfasader med ett inbjudande sken.

Stort utbud av design

Utbudet av vägglampor har på senare år fullkomligen exploderat. Retro, vintage, modernt, bohemiskt eller klassiskt – det spelar ingen roll vilken inredningsstil eller smak du har. Idag kan du hitta alla möjliga stilar, färger och material på vägglampor. 

Lackad metall, mässing, krom, trä och glas är ett par exempel på vanliga material när man tillverkar vägglampor. Men givetvis finns det även väggmonterade lampor med traditionella skärmar i tyg. Lampor i guld, mässing och silver har ibland fått en råare finish som liknar patina – dessa ger en mer rustik look. Du kan även hitta gott om modeller av vita och svarta lampor, liksom varianter i mer färgstarka kulörer.

6 placeringar för vägglampor inomhus

Behöver du idéer och inspiration kring hur du ska ljussätta ditt hem med vägglampor? Ett tips är att söka på internet och i inredningstidningar, för att hämta inspiration. Här kommer också sex tips på smarta placeringar för dig som funderar på vägglampor i hemmet:

- Barnens rum. I ett barnrum kan väggbelysning höja både mysfaktor, funka som nattlampa och lysa upp läs-/läxhörnor. Det finns många lekfulla och fina LED-vägglampor som passar barn i alla åldrar.

- Vid badrumsspeglen. Att ha bra ljus när du ska fixa håret eller sminka dig i ditt badrum, är A och O. Där kan en vägglampa se till att du får ordentligt med ljus.

- Vid sängen. Vägglampor på vardera sida om sängen i ditt sovrum är snyggt och funktionellt, utan att stjäla yta. Här kan en modell med lång, justerbar arm vara praktisk.

- Ovanför ett sidobord/skänk eller hylla. Här kan du låta fina inredningsdetaljer och stilleben bada i vägglampans behagliga sken. Varför inte låta en vägglampett eller platt plafond vara en av de vackra inredningsdetaljerna? Det finns riktigt dekorativa varianter att hitta, exempelvis i rå mässing eller guld.

- Bakom TV:n. Väggljus bakom tv:n i ditt vardagsrum gör dina ögon mindre trötta, genom att dämpa kontrasten mellan skärmens ljus och resten av rummet.

- Vid köksbänken. Ditt kök är ett av de rum som behöver flest ljuskällor. Här kan vägglampor eller väggmonterade spotlights underlätta matlagningen och andra sysslor genom att belysa köksbänkarna.