Nyheter
Belysning

Stolar

BarstolarBänkarGungstolarKontorsstolarMatstolarPallar

Stolar har en essentiell roll i våra liv och behövs i alla slags hem. Upptäck vårt breda sortiment av stolar i modern, retro och klassisk design, här på Rum21.

DepartmentI webblager
Kampanj
Wood H17 Pinnstol, Vit
799 kr
Visar 1929 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Ek
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
KartellI webblager
Masters Stol, Orange
2 934 kr

InnehållStolar för hemmets alla rum

Vissa möbler följer oss genom livet, genom alla hem och eror. De blir så essentiella att ett hem utan dem är helt otänkbart. Stolen är en sådan möbel. I vilket hem du än hamnar, i vilken del av världen du än befinner dig, kommer där att finnas någon form av stol.

Stolar används också i alla tänkbara rum, vid olika aktiviteter. Därför finns det en hel uppsjö av olika stolmodeller; från köksstolar, till kontorsstolar, barstolar och stolar med armstöd. Du hittar höga och låga stolar, mjuka och hårda, stolar på hjul, och förstås även stolar för barn. Det är bara att välja och vraka. Vilken slags stol letar du efter?

Olika design på stolar

Det finns en stol designad för varje smak, behov och personlighet. Från ikoniska klassiker som Sjuan Barnstol, No 14 av Ton, 66 Stol från Artek och den evigt trendiga Lilla Åland Stol – till retro och modern design. 

Stolar görs i många olika material. Traditionellt sett är kanske trästolar i exempelvis ek, teak och valnöt det vanligaste. Ibland är de gjorda helt i trä, andra gånger är de designade med sitsar och ryggstöd av rotting, skinn eller dekorativ textil som sammet. Stolar i trä kan lika ofta vara oljade och naturfärgade, som de kan vara svarta, vita eller målade i någon annan färg.

Men du kan även hitta stolar i många andra material, som exempelvis metall, rotting och plast. Det finns till och med helt transparenta stolar, vilka blivit mycket populära inom den minimalistiska inredningsstilen.

Tips till dig som ska köpa en stol

Oavsett var din stol är tänkt att stå så finns det ett par saker att tänka på inför köpet. Design och komfort är givetvis huvudsaken – men även balansen mellan exempelvis bord och stol, är viktig för intrycket. Här följer några tips till dig som står inför ett stolköp. 

Ta mått. Ska du köpa stolar till ditt matbord? Glöm då inte att utgå från bordets mått. Ta måttet mellan bordets ben för att räkna ut hur många stolar som får plats – och titta sedan noga på stolens produktbeskrivning, där stolarnas mått finns. Har du planerat matplatsen med en rund matta så se till att allt passar ihop.

Stolens tänkta funktion. En stol måste såklart inte paras ihop med ett bord – så hur har du tänkt använda den? Som en solitär i hallen, som kontorsstol eller till din köksö? Välj stol utifrån funktion.

Materialet spelar roll. Tänk på att olika typer av material kan kräva olika mycket skötsel. Har du småbarn i familjen? Då kanske du vill ha matstolar i ett tåligt material, som är lätta att rengöra och som inte förstörs av fläckar, spill eller kladdiga fingrar.

Kvalitet lönar sig. Du använder många av dina stolar dagligen. Därför är det alltid en god idé att investera i stolar av god kvalitet, vars design, finish och klädsel kommer att hålla för daglig användning över tid.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer