Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Dricksglas

En uppsättning fina drickglas är ett måste i varje hem. Hos oss på Rum21 kan du hitta stora och små dricksglas för alla tillfällen, behov och personligheter.

Ferm LivingI webblager
Ripple Glas 4-pack 20 cl, Klar
403 kr
Visar 73 produkter
Blå
Brun
Grön
Grå
Orange
Rosa
Transparent
Vit
Gul
Pris
55 kr
148 kr
400 kr
1 100 kr
OrreforsBeställningsvara
Nobel The Sparkling Devil Champagneglas 19 cl, Blå
1 753 kr

InnehållDricksglas för alla tillfällen

Dricksglas för alla tillfällen

Har du någonsin haft ett favoritglas? Ett sådant som fått drycken att smaka godare och legat extra behagligt i handen? Det är precis så rätt dricksglas ska kännas! Men vilket dricksglas som är rätt för just dig, det är en fråga om smak och preferenser. 

Vissa uppskattar dricksglas på fot, både för utseendet och för att dryckens temperatur påverkas mindre av din kroppstemperatur när du håller i glaset. Andra vill absolut ha runda, höga eller extra tunna kristallglas. I barnfamiljer uppskattas ofta tjocka, stabila och tåliga dricksglas med räfflade ytor, för att de är extra greppvänliga. Det är helt enkelt väldigt olika. 

Dricksglas finns därför i massor av olika storlekar, färger, mönster och form. Allt från klassisk och tidlös design, som exempelvis Iittalas Aino Aalto-serie eller de populära Duraplex-glasen – till färgade glas som påminner om 60-talets retro. Givetvis hittar du även gott om dricksglas i en spännande, modern tappning.

Glas eller kristall – vilket ska du välja?

Det är inte bara valet av design som är viktigt när du ska välja dricksglas. En viktig aspekt handlar också om glaskvalitet och -material. Det är nämligen stor skillnad på vanligt glas och glas av kristall. Vilket som passar dig, beror helt på vad du har för behov.

Dricksglas av vanligt glas – även kallat silikatglas eller sodaglas – är det vi oftast använder i vardagen. Dessa dricksglas är generellt tåliga, lättskötta och har ett mer förmånligt pris i jämförelse med kristallglas. Därför passar de bra som vardagsglas och särskilt i en barnfamilj. Det man kan se som en nackdel med rent glas, är att de är mindre transparenta än glas av kristall och därmed av lägre kvalitet.

Kristallglas kännetecknas av ett vackert och exklusivt utseende, med tunna kanter, hög briljans och transparens. Därför är de mycket populära att använda vid speciella tillfällen, som till exempel bröllop och fester. Kristallglas är generellt tyngre än vanliga glas och kan dock i vissa fall behöva mer noggrann skötsel.

Fem praktiska tips när du ska köpa dricksglas

Fundera över dina behov innan du jämför olika modeller – då blir det lättare att välja.

Titta på tjocklek och vikt. Ju tjockare och ju mer härdat glasmaterialet är, desto tåligare är det. Vill du kunna ha både varm och kall dryck i glaset? Välj då dricksglas av härdad, tjock glaskvalitet.

Tunna och breda dricksglas lyfter dryckens aromer och smaker. På samma sätt kommer ett högt och smalt glas bevara kolsyrans bubblor längre, än ett brett och lågt glas.

Dricksglasets form påverkar din upplevelse av smak och doft. Men designen spelar även roll för dukningens helhetsintryck rent estetiskt. Välj glas du tycker är fina och som passar din livsstil. Glöm heller inte att glaset ska vara behagligt att hålla i, samt dricka ur.

Har du ont om plats i dina köksskåp? Välj stapelbara dricksglas!