Nyheter
Belysning

Matgrupper

Skapa en inbjudande atmosfär i ditt eller din matsal med stilrena matgrupper från varumärken som Decotique och Maze. Här kan du välja och vraka mellan olika paketprodukter med fyra eller sex stolar.

Visar 20 produkter
Beige
Svart
Brun
Grön
Ek
Orange
Vit
Pris
8 100 kr
13 400 kr
22 000 kr
DecotiqueI webblager
Social/Elephant 130 Matgrupp Naturlig Ek/ Naturlig Ek, Brunt Läder
28 990 kr

InnehållTrädgårdsstolar och sittpuffar till uteplatsen

Snygga trädgårdsstolar i stilsäker design

När vinterkylan lämnar plats för vårens första värme är vi snabba att ta fram dem. Trädgårdsstolarna som dammas av och flyttas ut på balkonger, altaner och i bersåer – i hopp om att vi snart ska få känna solens ljumma strålar smeka vår vinterbleka hud. Vi sveper in oss i filtar, med kaffekoppen i handen, för en skön stund ute i friska luften. Så, vad vore egentligen våren och sommaren utan sköna trädgårds- och caféstolar?

Till vårt breda sortiment har vi handplockat stolar för utomhusbruk i många olika stilar och material. Från de extra låga trädgårdsstolarna, till de höga barstolarna, stapelbara matstolar och utomhusstolar för barn. Välj mellan klassiska modeller i metall och teak – eller varför inte testa en exklusiv och spännande design i transparent polykarbonat?

Hur mycket underhåll får din utomhusstol kräva?

Trädgårdsstolar tillverkas i massor av olika material och design. Kanske har du redan en favoritvariant – eller kanske undrar du vad som passar dig bäst. Oavsett vilket så är vårt bästa råd att du alltid väljer en utomhusstol som tilltalar dig och passar din livsstil. Det är också en fördel att veta hur mycket skötsel materialet kräver för att hålla sig fint och helt länge. 

Naturmaterial, plast eller metall – vilket passar dig?

Naturmaterial som trä, bambu och rotting är mycket vanliga på utestolar. Klassiska, otroligt formbara och snygga, finns de i modeller som passar de flesta. Trädgårdsstolar av trä behöver i regel både slipas och oljas/målas regelbundet, för att hålla sig fina i längden. Rotting och bambu kräver lite mindre skötsel, men gemensamt för alla dessa naturmaterial är att de mår bäst av att stå lite skyddade från väder och vind. Vill du ha känslan och utseendet som påminner om äkta naturmaterial – men slippa kraven på samma skötsel – kan du istället ta en extra titt på konstrotting och konstträ.

Plaststolar i olika design är mycket vanligt. De kan vara vita, svarta eller färgglada – men främst är de kanske uppskattade för hur lättskötta de är. Nackdelen med plast är att det blir skört i längden av att exponeras för UV-strålning. En något tåligare variant är de trädgårdsstolar gjorda i termoplasten polykarbonat. Polykarbonat är inte bara exceptionellt hållbart, utan också riktigt snyggt med sin transparenta karaktär, som även kan komma i färg. Trädgårdsstolar i materialet är ett riktigt spännande alternativ för dig som gillar en modern, minimalistisk och exklusivare look.

Slutligen finns det givetvis massor av trädgårdsstolar, i både färg och neutrala nyanser, av metaller som aluminium, rostfritt stål och gjutjärn. Att denna typ av stolar för utomhusbruk är populära är inte det minsta konstigt – de är hållbara, snygga och mycket stilrena. De är det perfekta valet för dig som vill slippa tidskrävande underhåll utan att tumma på stilen.