Nyheter
Belysning

Golvspegel

Är du på jakt efter en stor och praktisk golvspegel till klädkammaren, hallen eller sovrummet? Hos oss på Rum21 hittar du många snygga modeller och designfavoriter, från flera kända varumärken.

KartellBeställningsvara
Only Me Spegel, Kristall
19 194 kr
Visar 13 produkter
Svart
Brun
Grå
Ek
Transparent
Vit
Pris
8 100 kr
13 400 kr
KartellBeställningsvara
Only Me Spegel, Blank Vit
19 194 kr

InnehållSpeglar att ställa på golvet

Golvspegeln – funktionell och dekorativ

En golvspegel är en inredningsdetalj som är lika dekorativ som den är praktisk. Att klä sig snyggt inför jobbdagen, festen eller utekvällen blir betydligt enklare med en helkroppsspegel. Därför är golvspegeln ett mycket populärt inslag i våra walk-in-closets och sovrum, såväl som i hallen. 

Men det finns även andra smidiga fördelar med en stor golvspegel. Det är sedan länge känt att speglar ger känslan av ett större och luftigare rum, genom att reflektera ljus. Därför kan stora golvspeglar fungera som en väldigt strategisk inredningsdetalj, för att öka känslan av rymd i det trånga eller lilla rummet. Dessutom slipper du borra hål i väggen för att hänga upp den. Är du personen som gärna möblerar om med jämna mellanrum, är golvspegeln därför mycket smidig och enkel att flytta på. Särskilt om du väljer en modell på hjul.

Stor variation i design

Golvspeglar finns i alla möjliga stilar och modeller. Klassiska, moderna, retro, bohemiska och minimalistiska. De kan vara gjorda för att stå lutade mot en vägg, ha en vridbar eller fast stödfot – och ibland komma med dolda förvaringsmöjligheter. Därför kan du enkelt hitta en variant som passar just dig och din personliga inredningsstil. Hitta din egen favorit bland varumärken som Audo Copenhagen, Cooee Design, Kartell och Normann Copenhagen. Valet av golvspegel och matta kan samspela för att skapa en harmonisk eller dynamisk effekt i ett rum genom färgsättning, stil, proportion, ljusreflektion, rummets funktion och intryck.

Många golvspeglar kommer med en ram i exempelvis trä, mässing eller metall – men det tillverkas även modeller helt utan ram. Men nog är det ändå så att ramen spelar allra störst roll för stilen och känslan du får när du inreder med en golvspegel. En fasettslipad spegel, med en sirligt utsmyckad ram i guld för ofta våra tankar till sekelskifte, rokoko eller den gustavianska stilen. En mässing-, silver- eller guldram i en mer avskalad design däremot, känns istället modern och stilren. Föredrar du en mer naturnära och skandinaviskt lantlig stil, är kanske en golvspegel med en lackad eller målad träram mer din grej. Furu eller allmogefärger känns sannolikt mer traditionellt skandinaviska, än exempelvis klarlackad ek eller björk, som istället ger en mer modern skandinavisk känsla. Eller kanske gillar du den industriella looken hos en golvspegel med en svart ram av järn?

Oavsett vilken typ av golvspegel som matchar din smak bäst, så råder ingen tvekan om att det finns massor att välja på. Från de allra minsta golvspeglarna för barn, till de stora modellerna på 200 cm eller mer. Det finns något för alla hem och behov.

Multifunktionell golvspegel med förvaring

För dig som söker en extra ytsmart golvspegel, finns det modeller med inbyggd förvaring. Ibland i form av krokar och hängare på baksidan av spegeln, perfekta att hänga små väskor eller sjalar på. Andra golvspeglar gömmer ett helt smyckesskåp bakom spegelglaset, som låter dig organisera dina halsband, armband och andra accessoarer på ett mycket praktiskt vis. Det finns även mycket smarta, vridbara golvspeglar som på baksidan rymmer hyllor – perfekta att placera i till exempel hallen eller i badrummet.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer