Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Toalettrullehållare

Har du just renoverat ditt badrum – eller vill du byta ut din gamla, tråkiga toalettrullehållare? I vårt sortiment på Rum21 hittar du fina och stilrena modeller av denna räddare i nöden till inredningsdetalj.

Ferm LivingI webblager
Toalettrullehållare, Svart
216 kr
Visar 15 produkter
Svart
Mässing
Grå
Vit
Pris
245 kr
400 kr
700 kr
1 100 kr
1 800 kr
VippI webblager
Vipp 4 Spare Toalettrullehållare, Rostfritt Stål
876 kr

InnehållGe badrummet lite extra kärlek

Toalettrullehållaren – världens nödvändigaste pappershållare

Det är detaljerna som gör det. Fråga vilken inredningsarkitekt som helst – vi lovar att de håller med oss. Inredningsdetaljer av olika slag kan på ett ögonblick både lyfta och sänka upplevelsen av en miljö. Inte minst när det kommer till badrummet – ett av hemmets viktigaste rum. 

Säkert har du upplevt hur fel belysning eller ett dåligt planerat badrum gör vistelsen där mindre angenäm. Kanske har du även upplevt paniken när du uträttat dina behov och inte kunnat hitta toalettpappret? Eller när den halvfulla rullen rullat hela vägen bort till andra änden av badrummet? För många är det ett riktigt mardrömsscenario, särskilt om man är en gäst i hemmet, befinner sig på en offentlig toalett eller är ensam hemma. Så vi säger det igen – detaljer är viktigt. Särskilt när det handlar om något så nödvändigt som en toalettpappershållare. 

Toalettpappershållare till badrummet i olika design

Toalettrullehållaren är en essentiell del av din badrumsinredning. Den håller ordning på toalettpappret och bidrar till helhetsintrycket av rummet. Av den anledningen finns det pappershållare för toaletten i många olika utföranden och material. Många gånger kommer en bostad med en toalettpappershållare i standardmodell. Dessa må vara praktiska – men de gör kanske inte så mycket för badrummet rent dekorativt. Därför är det många som gärna byter ut den till en finare modell, som bättre passar deras inredningsstil och smak.

En toalettrullehållare kan både sitta på din vägg och vara golvstående. Ibland har de till och med en reservhållare av något slag, i form av en korg eller hängare, för extra pappersrullar. Det är ett smidigt sätt att förhindra eventuella kriser om toalettpappret skulle ta slut på hållaren. En vägghängd toalettpappershållare är oftast det mest kvadratsmarta alternativet och passar därför extra bra om du har ont om plats i badrummet. Välj bland material som svart smide, mässing, krom, trä eller lackad metall. Det finns en design för alla smaker. 

Vad ska du tänka på när du väljer toalettpappershållare?

Har du bestämt dig för att köpa en ny toalettpappershållare är det alltid klokt att först ta sig en funderare över vad för kriterier du har. Till exempel:

Vägghängd eller stående på golvet? Fundera på förhand vilken typ av toalettpappershållare du vill ha och vad som passar bäst i ditt badrum.

Material och design. Hur ska toalettrullehållaren se ut? Kan du plocka upp en viss stil eller ett material från den övriga inredningen i badrummet? Att välja en hållare i samma stil kommer bidra med en tydligare helhetskänsla i inredningen.

När du fått hem din nya, fina toalettrullehållare behöver du placera den rätt. En god tumregel är att en vägghängd hållare ska sitta cirka 80 cm från golvet och 10 cm från toalettstolen. Kom ihåg: du ska alltid kunna nå toalettpappret utan att behöva vrida eller resa på dig.