Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Vitrinskåp

Vitrinskåp är klassiska och dekorativa förvaringsmöbler som är ständigt populära. Upptäck vårt handplockade sortiment av både traditionella och moderna modeller. Hos oss på Rum21 hittar du vitrinskåp med lådor, med skjutdörrar och många andra alternativ.

Visar 85 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Ek
Röd
Vit
Pris
4 900 kr
8 100 kr
13 400 kr
22 000 kr
36 300 kr
Höjd
50 cm
100 cm
150 cm
200 cm
Djup
25 cm
30 cm
35 cm
40 cm
45 cm
Längd
40 cm
50 cm
60 cm
70 cm
80 cm
90 cm
Lindebjerg DesignBeställningsvara
N4 Vitrinskåp, Anthracite
16 890 kr
AsplundI webblager
Snö F Skåp Djup 30 cm, Vit
27 400 kr

InnehållSmakfulla vitrinskåp för vackra hem

Vitrinskåpet är lika dekorativt som praktiskt – det ger dig gott om förvaringsutrymme, såväl som en plats att visa upp fina personliga ägodelar på. Traditionellt sett användes vitrinskåp främst för att visa upp hushållets bästa porslin, men idag inreder vi dem med allt större kreativitet. Allt ifrån samlingsobjekt, böcker och vacker konst, till serviser, personliga foton och dekorativa stilleben visas upp i dagens trendiga vitrinskåp. Ett vackert inrett vitrinskåp i vardagsrummet eller matsalen är verkligen ett trevligt inslag i hemmet. 

I ditt kök kan ett stort vitrinskåp med skänk komma väl till pass när det finns behov av extra förvaring för porslin och andra köksattiraljer – men det kan också användas som skafferi. Tillhör du skaran som tycker om att avnjuta ett glas rött ibland? Kika på en modell med ett inbyggt vinställ. Det finns vitrinskåp i oändligt många utföranden och storlekar. Skåpet kan vara högt såväl som lågt, golvstående, vägghängt, med skjutdörr eller anpassat för att stå i ett av rummets hörn. Oavsett vilken inredningsstil du gillar – retro, vintage, lantlig eller minimalistisk – så lovar vi att det finns en modell som passar ditt hem, smak och behov. För dig som är på jakt efter en stilfull förvaringsmöbel vill vi verkligen slå ett extra slag för vitrinskåpet.

Ek, furu och andra material

Vitrinskåp går att hitta i många olika material – vissa mer traditionella än andra. Till skillnad från ett vanligt skåp, så har ett vitrinskåp alltid dörrar helt eller delvis i glas som förhindrar att inredningen samlar damm. Även väggarna består ibland av glasrutor, vilket gör inredningen synlig från flera olika håll. Förr tillverkades vitrinskåp främst i träslag som exempelvis furu, men idag finns det många moderna modeller helt eller delvis i material som metall och zink. Modern vitrinskåpsdesign ser ofta lätt och luftig ut, i jämförelse med vitrinskåp i gammal stil som oftare ger ett mer robust intryck. Dagens vitrinskåp kommer också många gånger ytbehandlade i vitt, grått, svart och många andra kulörer.

Om du vill ha en tidlös eller organisk look, är träslag ett klassiskt val som fungerar i alla sorters hem. Det finns många olika modeller, nätta som gedigna. Utöver furu är det vanligt med vitrinskåp i björk, teak, valnöt och ek. Vitrinskåp i material som mässing, metall och plåt blir snygga inslag i exempelvis ett modernt, industrialistiskt eller eklektiskt inrett hem.

Skapa dynamik med belysning

Vill du framhäva inredningen i ditt vitrinskåp ordentligt? Ett tips är att inreda vitrinskåpet med belysning. I vardagsrummet, där vi ofta vill ha många olika ljuskällor, blir ett belyst vitrinskåp med tv-bänk en fin inramning av din tv. Varje hylla kan sen fyllas med gröna växter och fina inredningsdetaljer. Med mjukare ljus i vitrinskåpet bredvid tv:ns skärm, blir det dessutom skönare för dina ögon under filmkvällarna.