Nyheter
Belysning

Champagneglas

Skåla för minnesvärda ögonblick med bubbel och champagneglas. I vårt sortiment på Rum21 hittar du champagneglas från många populära varumärken, för alla sorters tillfällen och behov.

IittalaI webblager
Ultima Thule Mousserande Vin 18 cl 2-Pack
444 kr
Visar 41 produkter
Blå
Grön
Grå
Rosa
Röd
Transparent
Gul
Pris
148 kr
245 kr
400 kr
700 kr
1 100 kr
OrreforsI webblager
Nobel Champagneglas 18 cl
1 061 kr

InnehållChampagneglas – för ögonblick värda att firas

Champagne är synonymt med festligheter, elegans och firandet av stora livsögonblick. Vi skålar för bröllopsdagar, jubilaren, förlovningen, studenten eller det nya jobbet. Oavsett vem du är så kommer det att dyka upp tillfällen i livet värda att höja ett glas för. Därför anser vi att det i alla hem bör finnas fina champagneglas, som du kan plocka fram när du vill sätta guldkant på tillvaron.

Oavsett om du föredrar champagne, cava, prosecco eller att utbringa en skål i mousserande vin, passar champagneglas utmärkt. Så frågan är, vilken design föredrar du – vacker vintage, retro, färgade glas eller kanske moderna modeller utan fot?

Kupa, flöjt- eller tulpanglas? ­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Visste du att formen på ett champagneglas har en avgörande betydelse för din upplevelse? Faktum är att glasens form och design är noga uttänkt för att på bästa sätt framhäva dryckens smak och doft. Men champagneglas ska också vara vackra att se på, behagliga att dricka ur och andas lyx. Här presenterar vi de tre vanligaste champagneglasen – och deras unika egenskaper.

Tulpanglas (tulip): Tulpanglasen har en rundad botten, bred midja och smalnar av upptill – precis som en tulpan. Den avsmalnande designen gör att aromerna förs till din näsa och mun, samt att smaken främst upplevs med tungans främre del, vilket gör att du tydligt känner dryckens sötma. Formen ser också till att bubblorna stannar länge. Tulpanglas är ett mycket populärt val och dess egenskaper passar perfekt till en fruktig champagne.

Flöjtglas (flute): Flöjtglasen är långa, höga och smala – designade att behålla bubblorna så länge som möjligt. De långa skaften hjälper också till att hålla drycken kall. Flöjtglas upplevs mycket eleganta och används ofta till mousserande viner av yngre årgång.

Coupeglas (kupa): Coupeglasen är kända under många namn; tefatsglas, champagneskål eller coupeskål är några exempel. Dessa glas känner du igen på dess låga, runda kupa och smala fot. De är vackra och eleganta, vilket gör dem mycket populära att använda på festligheter som bröllop. De är perfekta att bygga champagnetorn med. En annan egenskap som uppskattas med coupeglaset är dess mångsidighet; glasen passar lika bra till bubbel, som till drinkar och efterrätter. Vill du behålla champagnens bubblor så länge som möjligt, ska du dock hellre välja tulpan- eller flöjtglasen.

Lyxig picknick med champagneglas i plast

När man vill ta med sig bubblet ut på picknickfilten eller på båten, är det inte alltid så praktiskt med ömtåliga glas i kristall. Därför finns det många fina och hållbara modeller av champagneglas gjorda av plast. Dessa passar alldeles utmärkt för tillfällen då du vill skåla i bubbel, men utan att behöva oroa dig för att glasen ska gå sönder. Plast är också ett praktiskt val när en student ska firas. Perfekt att ha med sig på studentflaken och på vildare upptåg. Dessa hittar du ofta i 2-, 4- eller 6-pack.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer