Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Krokar & Galgar

Är du ute efter en snygg krok eller hängare? Upptäck vårt breda sortiment på Rum21 – här hittar du krokar och klädhängare i trä, mässing och många andra material.

Essem DesignI webblager
Mama Krok Matt Svart
288 kr
Visar 459 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Multi
Ek
Orange
Rosa
Lila
Röd
Vit
Gul
Pris
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
MuutoI webblager
-6%
Dots Wood Krokar 5-pack, Svart
1 076 kr

InnehållPraktiska krokar för väggar och tak

Med krokar, knoppar och hängare kan du med enkla medel ordna praktiska förvaringsmöjligheter. Men krokar är inte enbart funktionella, utan kommer även i många vackra format som tillåter dig att både vara kreativ och lekfull när du stylar hemmet. Det mest traditionella är kanske att använda krokar som klädhängare, men för dig som gärna tänker utanför boxen går det att hitta många fler användningsområden för krokar och knoppar.

Många krokar är gjorda för att hängas på en vägg, men det finns gott om modeller som kan hängas i taket eller över dörren. För dig som gärna sätter upp krokar utan att borra hål i väggen, är dörrhängda modeller bra. De kan dessutom flyttas runt precis som du behagar.

Krokar i trä, mässing och andra material

Idag kan du hitta krokar för både väggar, dörrar och tak i alla möjliga material och modeller. Tycker du om känslan av naturmaterial finns det gott om fina modeller i träslag som ek och björk. Obehandlade, klarlackade eller träknoppar målade i typiska allmoge-nyanser kan förstärka en rustik, skandinavisk eller lantlig inredningsstil. Träknoppar i neutrala nyanser som vit, svart och grå passar överallt – medan krokar målade i klara, glada färger kan bli fina att bryta av med.

Krokar och klädhängare i metall finns i en uppsjö av olika utföranden. Allt ifrån mässing, rostfritt stål, smide, zink och gjutjärn, till aluminium. Metallkrokar känns ofta stilrena och moderna, men kan även förstärka en industriell stil eller föra tankarna till vintage och sekelskiftesdesign. Allting beror på hur designen ser ut. Du kan även hitta fina knoppar och krokar i keramik, plast och läder.

Inred med krokar och hängare

Det är enkelt att inreda hemmet med krokar på sätt som är både funktionella och dekorativa. För dig som behöver lite inspiration har vi flera idéer att bjuda på:

- Hallen – En hall känns lätt stökig och överbelamrad av ytterkläder, väskor och accessoarer. Byt ut hatthyllan eller komplettera den med fina krokar och klädhängare.

- Barnrummet – Smart förvaring gör det enklare att hålla ordning i barnrum. Köp krokar i fina färger, motiv eller låt barnen välja själva. Häng upp förvaringsburkar vid pysselhörnan, korgar att samla leksakerna i och krokar till kläder som annars lätt hamnar på golvet.
- Badrummet – Ditt badrum är en självklar plats för krokar eller kroklister, exempelvis som handdukshängare. Tänk bara på att välja krokar i till exempel plast eller metall, som tål den fuktiga miljön bättre än obehandlat trä.
- Bohemisk dekoration – Förstärk den bohemiska känslan med en upphängd makramédekoration på väggen eller montera en takkrok att hänga makramé-amplar med gröna växter från.
- Trendiga knopplister – De tidlösa och populära knopphängarna i shakerstil gör sig mycket fina i både kök, sovrum och hall.
- På garderobsdörren – Krokar på insidan av garderoben är bra förvaring för accessoarer som smycken och väskor.