Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Stolsdynor

Öka komforten och blås nytt liv i dina stolar med snygga stolsdynor. Vare sig du letar efter dynor till dina köksstolar eller någon annan stol i hemmet, så hittar du de här hos oss på Rum21. Läder, ull eller tyg – i vårt sortiment hittar du alltid stolsdynor av olika material och i standardmått som 45x45 och 50x50 cm.

LinumI webblager
Pepper Sittdyna 37 cm, Bronze Brown
180 kr
Visar 160 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
SkandilockI webblager
Seat 38 Stolsdyna Fårskinn, Svart
593 kr

InnehållFörnya hemmet med stolsdynor

Vi spenderar många timmar av våra liv sittandes. Vid köksbordet, på kontoret eller vid skrivbordet när vi studerar. Säkert har du någon gång erfarit hur baken fått träsmak och hur utmanande det kan vara att sitta stilla, när stolarna du suttit på inte varit bekväma. Men ska det verkligen behöva vara så? Absolut inte – om du frågar oss!

Med riktigt sköna stolsdynor ökar du inte enbart komforten i ditt hem – du förskönar det även! Stolsdynor och sittkuddar är dessutom ett perfekt sätt att blåsa nytt liv i dina stolar. Kanske har du funderat på stolsdynor till de pinnstolar du ärvt, men som stått undangömda på vinden? Eller har du en fin, men hård sittbänk i hallen som gärna kunde få bli lite skönare? Med snygga dynor i fårskinn, läder, filt eller cool manchester får både sittmöbler och rum en helt ny karaktär.

Sittkuddar och dynor i olika design

Att köpa en stolsdyna eller sittkudde handlar om att välja en modell som verkligen tilltalar dig. Det spelar ingen roll vilken inredningsstil du har hemma eller föredrar, det enorma utbudet av stolsdynor i olika design är så pass stort att det finns något för alla. 

Stolsdynor kan du hitta i alla tänkbara färger och mönster. Från neutralt svarta, beige och grå – till röda, gröna, prickiga, randiga eller småblommiga. Det gör det enkelt för dig som tycker om att variera din inredning, till exempel efter säsong. Kanske vill du ha sittdynor i tyg under det varmare halvåret, medan du föredrar värmande och mysig ull under höst- och vintermånaderna? Tycker du om den lantliga eller romantiska stilen, kanske du skulle uppskatta stolsdynor med volang eller med kappa? Gillar du de klassiska fyrkantiga dynorna – eller de modernt runda som bryter av mot stolens sits?

Håll dina stolsdynor snygga – länge

När du hittat och köpt ett par riktigt snygga stolsdynor, vill du givetvis att de ska hålla länge. Daglig användning kommer med tiden innebära att dynorna behöver rengöras, så missa inte att läsa skötselråden. Olika material kan nämligen komma att kräva olika skötsel. 

Textildynor går väldigt ofta att tvätta i maskin. Därför är de vanligtvis ett bra val i exempelvis barnfamlijen, där det kan hända att dynorna får möta både matspill och kladdiga fingrar. Men de kan också vara ett bra val till stolarna på balkongen eller altanen. Skulle tvättråden säga att de inte får tvättas i maskin brukar det istället fungera fint att använda textilrengöring.

Vill du ha sittdynor i fårskinn? Dessa behöver du vara försiktigare med. Generellt räcker det med att skaka av eller dammsuga dem, alternativt torka av dem med en lätt fuktad trasa.