Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Tallrikar

AssietterDjupa tallrikarMattallrikar

Tallrikar är inte enbart något du äter mat på – en vacker servis kan också lyfta dukningen och därmed måltidsupplevelsen till nya höjder. På Rum21 erbjuder vi ett brett sortiment av tallrikar, skålar och assietter för dig som enkelt vill kunna köpa ditt porslin online. Från tidlösa klassiker till modern design – välj bland många populära varumärken och modeller.

Visar 435 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
148 kr
400 kr
1 100 kr
RörstrandI webblager
Mon Amie Assiett 18 cm, 6-Pack
932 kr

InnehållTallrikar för alla tillfällen

Har du någonsin hört uttrycket “vi äter med ögonen”? En vacker dukning och fin servis gör väldigt mycket för hur vi upplever en måltid, då vi alltid använder mer än bara ett sinne. Att äta sina dagliga måltider på tallrikar du trivs med, det är ett enkelt sätt för att göra tillvaron lite extra njutbar, även mitt i vardagen.

Är du personen som gillar att duka upp med det klassiskt vita porslinet? Eller tycker du om att mixa och matcha tallrikar i vackra mönster och olika färger som grå, blå och grön? Använder du samma tallrikar jämt eller plockar du fram ditt finporslin vid speciella tillfällen? Föredrar du standardstorleken på 24 cm eller extra stora tallrikar på 25 cm i diameter?

Oavsett vem du är, så hittar du tallrikar för alla tillfällen hos oss. Från assietter till frukostmackan och en djup tallrik till soppan – till kompletta tallrikset för vardagen och elegant porslin till middagsbjudningen. Bortsett från de vanligaste keramiska materialen, kan du även hitta tallrikar i till exempel glas, trä och melamin. En trätallrik eller melamintallrik är bland annat populära val när du köper serviser för barn. I vårt sortiment kan du dessutom välja bland modeller som är både runda, rektangulära och formgivna med kant, för att du enkelt ska kunna hitta tallrikar som faller dig i smaken och passar till den typ av mat du brukar servera.

Stengods och lergods – vad skiljer de åt?

Stengods och lergods är två varianter av tallriksmaterial i keramik, som bidrar med en rustik och organisk känsla till din dukning. Oftast har de glaserats för att få en vacker yta i färg, vilket innebär att de finns i många olika färgvarianter. Tallrikar i dessa material ser sällan exakt likadana ut, då de ofta handtillverkas. Detta bidrar till ett unikt uttryck.

Fördelen med stengods är att det är ett tåligt material som klarar maskindisk, men också är säkert att använda både i ugnen och mikron. Lergods är känsligare; det kräver en mer varsam diskning och är inte ugnsfast, även om det tål mikron. Ytterligare en skillnad är att lergods inte är vattentätt om det inte har glaserats.

Olika typer av porslin

Ett klassiskt och tidlöst material på tallrikar är det vi kallar för porslin. Det är den finaste och mest stöttåliga typen av keramik. Bland de vanligaste och mest populära porslinen hittar du fältspatsporslin och benporslin, som oftast kommer i vita nyanser. Benporslin anses vara ett extra exklusivt och vackert val av material. Båda typerna av porslin tål maskindisk och mikrovågsugn, men är däremot inte ugnsfasta. Något man bör tänka på är att modeller med dekorationer ovanpå glasyren helst ska slippa både diskmaskinen och mikron.