Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Trädgårdsbord

Söker du ett trädgårdsbord till din uteplats eller balkong? Här på Rum21 kan du hitta många fina trädgårdsbord i både klassisk och modern design. Trä, aluminium eller plast – vilket slags bord för utomhusbruk fastnar du för?

Visar 479 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Orange
Rosa
Röd
Turkos
Vit
Gul
Pris
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
59 900 kr
&TraditionI webblager
Ville AV26 Bord 90x220 cm, Bronze Green
14 324 kr
FermobI webblager
Bistro Bord 57x97 cm, Cactus
3 390 kr

InnehållBord för små och stora trädgårdar

Trädgårdsbord i olika design

När man lever i ett nordiskt klimat, där stora delar av året är mörkt och kallt, då gäller det att ta vara på solen och värmen. Det är något som de allra flesta skandinaver förstått. Utemöbler och grillar plockas fram så tidigt som möjligt på vårkanten – och det dröjer inte länge förrän fikastunder, helgfrukostar och middagar förflyttas till trädgården eller balkongen. Kanske är det därför inte så konstigt att trädgårdsbordet är den utemöbel som får en central roll på våra uteplatser. 

Precis som vi kan ha olika preferenser gällande inredning inomhus, kan vi såklart även ha det gällande våra trädgårdsmöbler. Kanske är ni en stor familj som behöver ett stort, utdragbart trädgårdsbord där det ryms 6 stolar eller fler? Eller behöver du ett litet, runt trädgårdsbord som är hopfällbart, så att det ryms på din balkong även när det inte är i bruk? Vet du med dig att det ofta är dåligt med skugga i din trädgård, kanske du söker ett trädgårdsbord med hål för ett parasoll? Oavsett vad du söker finns det mycket att välja på – från olika former och storlekar, till trädgårdsbord i många olika stilar och material.

Plast, aluminium och andra material på trädgårdsbord

Är du osäker på vilket material du ska välja på ditt trädgårdsbord? Det finns två saker du alltid behöver ta ställning till i valet av material; vad du tycker är fint och hur mycket tid du vill lägga på underhåll. 

Trädgårdsbord i träslag som teak, akacia och furu är riktiga klassiker. Teak är särskilt populärt då det både är vackert och mycket hållbart. Med ett trädgårdsbord i trä får du ett varmt och organiskt uttryck, som aldrig går ur tiden. De passar dessutom lika bra om du gillar en modern och avskalad design, som om du gillar en gammaldags känsla i dina utemöbler. Viktigt att komma ihåg med trä som material, är dock att det kräver visst underhåll för att hålla sig vackert över tid. Vill du hellre ha ett underhållsfritt material, är trädgårdsbord i plast ett populärt val. Vi vill slå ett extra slag för trädgårdsbord i polykarbonat och PMMA (akryl), som är två mycket tåliga plastsorter av transparent slag. Det görs idag mycket vackra trädgårdsbord i dessa plaster som andas lyxig och modern minimalism. Andra underhållsfria material som är väl värda att titta närmare på är konstträ, konstrotting och aluminium.

Kan jag lämna trädgårdsbordet utomhus hela året?

Det beror på. Har du en uteplats med tak, som ligger i ett skyddat läge? Ja, då kan du ofta lämna ditt trädgårdsbord på uteplatsen året runt. Annars är det alltid bäst att förvara det under tak/inomhus – eller åtminstone skydda det med ett överdrag under vintern. Det är extra viktigt att tänka på om ditt trädgårdsbord är tillverkat i trä eller rotting.