Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Vaser

Lyft din personliga inredningsstil med vackra vaser. Hos oss på Rum21 kan du välja bland vaser i många olika material, samt av klassisk såväl som modern design. Vilken vas får pryda ditt hem?

Visar 810 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Lila
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
55 kr
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
IittalaI webblager
Alvar Aalto Vas Klar 9,5 cm
844 kr
IittalaI webblager
Alvar Aalto Vas 25,1 cm, Klar
1 545 kr

InnehållVaser

Inred med dekorativa vaser

De allra flesta utav oss vill bo i trivsamma och vackert inredda hem. Därför skaffar vi möbler vi gillar och pryder våra rum med vackra ting som förstärker vår personliga stil. En av de mest klassiska inredningsdetaljerna vi dekorerar våra hem med, är blommor. Vissa utav oss köper regelbundet hem vackra buketter för att fylla vardagen med färg och doft. Andra kanske främst får blommor på sina födelsedagar, studenten eller på alla hjärtans dag. Oavsett vilket så bör det finnas en eller flera vaser i varje hem, om du frågar oss. En riktigt vacker vas är dessutom en perfekt gåva att ge bort till någon du tycker om.

Vaser i olika design

Vaser – stora som små – tillverkas i alla tänkbara former, färger och design. Från timglasformade hyacintvaser och klassiska tulpanvaser, till höga cylindervaser, klotrunda modeller, vaser på fot, med blomhållare och med hål i mitten. 

Vaser för buketter, sticklingvas eller tulpanvas?

Om du specifikt söker en blomvas ska du ha i åtanke att vasens form spelar en betydande roll för hur din bukett bärs upp. En rund vas får din blombukett att se fyllig och vacker ut – den passar perfekt till större buketter, men även när du tycker om att skapa egna arrangemang. Till snittblommor, liljor, vass och andra långstjälkade växter lämpar sig en hög och rak vas bäst. Tulpanvasen, som ibland även kallas för midjevas, har en avsmalnande form som ger stöd åt de vackra blommorna, samtidigt som de tillåts sprida ut sig i den breda öppningen. Tycker du om att ta egna sticklingar? Småvaser passar perfekt för ändamålet. 

Men en vas behöver inte endast fungera som blomvas – den är precis lika dekorativ med endast en ensam kvist eller helt tom. Ofta är de rena konstverk i sig själva, som blir till vackra blickfång vare sig de står på fönsterbrädan, matsalsbordet eller i bokhyllan. Så välj din vas utifrån personlig smak och de behov du har. Det stora utbudet av både klassisk och modern design erbjuder något som passar alla personligheter, hem och stilar.

Kristall, keramik och andra material

Alla känner vi till de klassiska vaserna av glas eller äkta kristall. Vackra och tidlösa, är de alltid säkra val när du vill satsa på en enda vas. Ofärgat glas passar dessutom bra i alla slags hem och inredningsstilar, då det är enkelt att matcha med övrig inredning. Men en vas kan även tillverkas i färgat glas, porslin, mässing och många andra material. 

Keramiska vaser av stengods är mycket vanliga och kan både kännas moderna, bohemiska och rustika. Formen, stilen och färgerna kan variera stort – från neutrala nyanser som vit, svart och beige, till pasteller och klara kulörer. Vaser av keramik är ofta vackra och intressanta blickfång, även utan blommor. Särskilt fint kan det bli att mixa olika texturer och storlekar till ett fint stilleben.