Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Soffbord

Ett vardagsrum utan ett dekorativt soffbord känns sällan komplett. Ofta blir soffbordet mittpunkten för hela rummets möblering – så att trivas med det är viktigt. Vi på Rum21 har ett stort och noga utvalt sortiment av soffbord i många olika former, material och utseenden.

Visar 777 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Ek
Orange
Rosa
Röd
Transparent
Valnöt
Vit
Trä
Gul
Pris
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
Längd
50 cm
100 cm
150 cm
Bredd
50 cm
100 cm
150 cm
Höjd
20 cm
40 cm
60 cm
Diameter
40 cm
60 cm
80 cm
100 cm
120 cm
140 cm
SwedeseI webblager
Flower Soffbord 90 cm, Vit/Ek/Krom
8 373 kr
Audo CopenhagenI webblager
Androgyne Soffbord, Mörkbetsad Ek/Sand
10 651 kr

InnehållSoffbord – vardagsrummets mittpunkt

Vi spenderar mycket tid i våra vardagsrum. Därför är det inte så konstigt om vi gärna lägger energi på att inreda vardagsrummet för att det ska upplevas trivsamt och vackert. Soffbordet är en möbel vars betydelse för vardagsrummets funktionalitet och harmoni är stor. Det är där vi lägger tv-kontrollen, dukar upp fredagssnacks och vilar trötta fötter efter långa arbetsdagar. Dessutom står vardagsrumsbordet ofta för utrymmet som dekoreras med vackra stilleben som snittblommor, levande ljus och kanske en trave böcker. 

När du ska köpa ett nytt soffbord är det klokt att fundera över vad du har för kriterier. Ska det matcha med din tv-bänk och rummets andra möbler? Kanske söker du ett soffbord på hjul, som enkelt kan flyttas, eller ett soffbord med förvaring? Vilken typ av design och material tilltalar dig? Välj ditt soffbord utifrån dina behov, så slår det sällan fel.

Soffbord i marmor och andra material

Det finns en hel uppsjö av material att välja bland i utbudet av soffbord. Återigen är vårt tips att välja utifrån smak, stil och behov. Det är vanligt med soffbord tillverkade av metall, olika träslag, glas eller sten.

Soffbord i olika träslag som ek, ask och valnöt är klassiska och tidlösa. De passar i de allra flesta hem, oavsett inredningsstil, och kommer i många olika utseenden. Teak är också ett mycket vanligt träslag på soffbord – extra omtyckt bland personer som inspireras av vintage eller 60-talets inredningstrender. Soffbord med lådor är ofta gjorda i just trä, då det är ett material som är lätt att formge.

Om du föredrar en luftigare känsla, avskalad design och inte är rädd för ett ömtåligt material, så är soffbord av glas väldigt fina. Ofta kommer dessa med underreden i exempelvis mässing. Glasbord är eleganta och smälter in i vilket rum som helst. Ett annat alternativ som är elegant, tidlöst och lättmöblerat, är soffbord i marmor. De är mycket vackra att se på, med sin unika marmorering. Marmorbord kan dock vara känsliga för fläckar – något att ha i åtanke, särskilt om du har barn.