Nyheter
Belysning

Juldekorationer

Visar 59 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Multi
Orange
Lila
Röd
Vit
Gul
Pris
55 kr
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
Djup
20 cm
40 cm
60 cm
80 cm
Diameter
20 cm
40 cm
60 cm
Höjd
50 cm
100 cm
150 cm
Längd
10 cm
20 cm
30 cm
40 cm
50 cm
Bredd
20 cm
40 cm
60 cm
80 cm
100 cm
Ferm LivingI webblager
Julgranskula Medium 4 Delar, Light
265 kr
Ferm LivingI webblager
Julgransfot, Svart
448 kr

InnehållDekoration till julen

Skapa högtidsstämning med vackra juldekorationer. Här hittar du vårt samlade sortiment av julpynt, dekorationer och belysning. Slipp julhandelns hetsiga trängsel – shoppa ditt julpynt online hos oss på Rum21.

Höj stämningen med fina juldekorationer

När julen står för dörren blir det dags igen. Luften liksom fylls av förväntan inför årets största högtid. Lådorna med julpynt och ljusslingor plockas fram från vindar och förråd, för att återigen inta sina platser i våra hem. Med tomtelandskap, granris, blommor och ljus dekorerar vi våra vardagsrum, kök och trädgårdar. Medan vissa menar att julen bör kläs i toner av rött, guld och grönt, föredrar andra att färgsätta julen i jordnära och neutrala toner och material. Vissa älskar att dekorera varenda rum, fönster och vrå – bara en tomte eller girlang är inte nog. Andra föredrar den mer stilrena skandinaviska stilen, med avskalade dekorationer och en mer dämpad färgpalett. Eller så hör man till skaran som lekfullt klär varje jul i olika teman och färger.

Oavsett vem du är och vad du tycker om, så vet vi en sak med säkerhet – rätt inredningsdetaljer är viktigt när du vill skapa en mysig julkänsla!

Julstämning med dekorativ belysning

Mysigt, vackert och trösterikt. En typ av juldekoration vi förknippar mest med julstämning, är juleljusen. Det är inte en slump att vi vintertid tänder ljus, brasor och pyntar våra trädgårdar och bord med belysning – vintern är en mörk årstid. En årstid som skulle kännas extra tung och kall, om det inte vore för artificiellt ljus. När vintermörkret lyses upp av ljus i trädgårdar och hem fylls vi istället av en varm och trygg känsla. 

Det är dock inte bara trädgården och julgranen som blir extra fin med belysning. En fin LED-ljusslinga på bordet eller upphängd på din vägg, en julstjärna i ditt barnrum eller lyktor vid din dörr kan också bli mysiga detaljer. 

Så fixar du julstämningen inomhus

Granris, adventsstjärnor, textilier, landskap med nissar och juliga tåg – det är egentligen bara din fantasi som sätter gränser för hur du kan inreda för en stämningsfull jul. Det är lätt hänt att vi dekorerar som vi alltid gjort, av gammal vana, men ibland kan det vara kul att testa något nytt. Här kommer fyra tips på hur du kan skapa julstämning inomhus med juldekorationer. 

Gillar du den rustika känslan? Dekorera med naturmaterial som mjuka fårskinn, ekollon, kottar, granris, jute, trä och linne. Med en jordnära eller nedtonad färgpalett blir den rustikt skandinaviska känslan än starkare.

Har du en öppen spis som inte går att elda i? Dekorera den med ljuslyktor, stora blockljus eller varför inte en vacker vas med ljusslingor i, för att simulera känslan av en mysig julbrasa.

Ogillar du den klarröda färgen som så ofta förknippas med julen? Välj en annan röd ton du gillar på dina textilier och juldekorationer! Det finns massor av vackra röda nyanser som vinrött, rostrött och plommonrött.

För en mysigare känsla – undvik julbelysning med kallt, blåvitt ljus. Ett gulaktigt och varmt sken tenderar att upplevas mer stämningsfullt.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer