Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Sänghimlar

Skapa känslan av ett ombonat och mysigt sovrum med en fin sänghimmel. I vårt sortiment på Rum21 hittar du sänghimlar i härliga textilier och nyanser som exempelvis grå, vit, gul och lila.

Visar 0 produkter

InnehållDrömmiga sänghimlar för alla åldrar

Sänghimmeln blev som inredningsdetalj trendig redan under 1600-talet och har ända sedan dess skapat en lyxig, drömmig känsla i våra sovrum. De mjuka textilierna som draperas över sängen bryter av de kantigare formerna i rummet och bidrar med en romantisk touch.

Idag förknippar många sänghimmeln med barnrum, men de passar faktiskt lika väl i det vuxna sovrummet. En sänghimmel har inte bara praktiska fördelar – som att dämpa ljud och stänga ute ljus – utan kan även fungera enbart som en dekorativ detalj eller förstärka en viss inredningstil. Beroende på textiliernas material och nyanser, samt upphängning, kan du skapa många olika utseenden med en sänghimmel.

Mysigare barnrum med sänghimlar

Sänghimlar har kommit att bli en mycket populär inredningsdetalj i just barnrum – antingen placerad vid huvudändan av sängen eller som inramning av en spjälsäng. För barn skapar sänghimmeln en vilsam miljö, där det blir lättare att komma till ro och vila tryggt. Inte bara blir det mörkare och tystare, men det kan också fungera som en praktisk avskärmning om barnet till exempel delar rum med ett syskon. Ett alternativ för dig som vill kunna flytta på sänghimmeln, är att köpa en portabel variant. Dessa fästs på ett stativ som enkelt kan flyttas runt i hemmet.

Men en sänghimmel måste inte sitta över sängen. Upphängd i ett hörn, tillsammans med gosiga kuddar och filtar, har barnen en mysig läshörna för sagostunderna eller en koja att leka i. Välj en sänghimmel i tjock sammet och dekorera med ljusslingor för extra stor mysfaktor.

Fem sänghimlar för vuxen inredning

Det finns många sätt att inreda med en sänghimmel – särskilt för en mer vuxen stil. Här kommer några tips på hur du kan ordna en sänghimmel som passar dig, även om du har en stor 180-säng.

Sänghimlar för snedtak. De flesta färdiga sänghimlar du kan köpa är inte designade för snedtak. Med hjälp av stänger och tyg kan du enkelt anpassa upphängningen efter snedtakets lutning. Du kan även fästa tyget från vägg till tak.

Modernt och stilrent med linne. Om du är ute efter en avskalad, stilren och modern look kan du med fördel satsa på linne i en neutral beige eller ljusgrå nyans.

Ljust och lantligt med skir bomull. Matcha med sängkläder i ljusa nyanser eller pudriga pasteller, trä, gröna växter och fårskinn, för en extra ombonad känsla som andas rustik lantlighet.

Rama in hela sängen. Häng tyget i gardinskenor eller krokar i taket, likt en baldakin – eller drapera det över en hög sängstomme med bjälkar. På så vis kan du enkelt ordna en sänghimmel som ramar in din enkel- eller dubbelsäng.

Pudriga nyanser för bohemisk romantik. En sänghimmel i skir tyll, pudrigt rosa nyanser eller guldiga toner, ger en ljuvligt romantiskt och samtidigt bohemisk känsla. Para ihop med ljusslingor för att fullända looken.