Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Påslakan

Unna dig lyxen med nya, sköna påslakan till sängen – eller varför inte ge bort ett vackert påslakanset i jul? Sköna och kvalitativa sängkläder uppskattas av alla. Hos oss på Rum21 hittar du påslakan från flera populära varumärken, samt i många olika storlekar och material.

Gant HomeI webblager
Sateen Stripes Påslakan 150x210 cm, Vit
1 800 kr
Visar 270 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Orange
Rosa
Lila
Röd
Vit
Gul
Pris
400 kr
700 kr
1 100 kr
1 800 kr
3 000 kr
OglandI webblager
Kampanj
-28%
Shade Påslakan 150x210 cm, Nordic Greige
1 145 kr

InnehållInred för bättre sömn med sköna påslakan

En tredjedel av ditt liv spenderas i sängen – därför anser vi att sköna och kvalitativa sängkläder är någonting som alla bör ha. Ett vackert och ombonat sovrum bidrar till bättre nedvarvning, någonting som är av största vikt. Sovrummet är trots allt det rum där du laddar dina batterier varje natt. Med dekorativa påslakan kan du verkligen lyfta känslan i ditt sovrum – vare sig du gillar en retro look, romantiskt blommigt eller föredrar neutrala färger på dina sängkläder, som beige, grå och vita nyanser. Dessutom ökar din sömnkvalitet markant om sängen är bäddad med textilier som känns behagliga och mjuka mot din hud. För visst är det en underbar känsla att bädda ner sig i en säng med ett nytt och fräscht påslakanset? 

I vårt sortiment hittar du många olika påslakanset, både för vuxna och barn. Mönstrat, monokroma färger, eller i glada nyanser av grönt, rosa och gult – det finns något för alla smaker.

Satin, flanell och andra material

Du som tidigare handlat påslakan vet att det finns många olika material att välja bland. Kanske har du redan en favorit och vet precis vad du letar efter. Men för dig som är lite osäker på vad du ska välja, är det bra att känna till att olika material har olika egenskaper, som lämpar sig olika bra för just dina behov.

Påslakan i bomull är mycket vanligt – men du bör känna till att bomull kommer i många olika varianter. Jersey och percale är exempel på vanliga bomullstextilier. Medan sängkläder av jersey är varma och mjuka, känns percale behagligt svalt mot huden. 

Påslakan av satin är särskilt vackra med sin lyster – och mycket sköna mot huden. För dig som blir varm om nätterna är satin svalt, torrt och behagligt. Är du istället väldigt frusen kanske du hellre satsar på sängkläder av flanell, som känns varma och mysiga.

För dig som verkligen söker hållbarhet och kvalitet, även om det kostar lite extra, rekommenderar vi sängtextilier av linne. Dessa håller en lagom temperatur året om. Linne är svalt och skönt om sommaren, men värmer lagom mycket under kyligare kvällar. Det är ett tåligt material som inte luddar, och som faktiskt bara blir mjukare och bättre med tiden. En annan populär egenskap hos linne, som bidrar till dess charm, är dess look. Påslakanset av linne blir krispigt skrynkliga – något du ofta ser i trendigt inredda sovrum i heminredningsmagasin. 

Välj rätt påslakanset

När du köper påslakanset är det viktigt att välja rätt storlek. Här följer en lista på de vanligaste standardstorlekarna: 

- Enkelsäng/enkeltäcke: 150x210 cm

- Dubbelsäng med dubbeltäcke: 220x220 cm

- Kingsize: 240x220 cm

- Påslakan för barn: 140x200 cm

- Spjälsängar: 100x130 cm

- Vagn eller vagga: 70x80 cm