Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Badrumsmattor

Ge badrummet ett riktigt lyft med en skön och dekorativ badrumsmatta. Hos oss på Rum21 kan du köpa fina och prisvärda badrumsmattor från många olika varumärken, i snygga designer och kvalitativa material.

Missoni HomeI webblager
Kampanj
-35%
Giacomo Badrumsmatta 630 gsm 60x90 cm, T59
685 kr
Visar 74 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Lila
Vit
Gul
Pris
148 kr
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
Längd
80 cm
100 cm
120 cm
140 cm
160 cm
180 cm
200 cm
Bredd
50 cm
60 cm
70 cm
80 cm
90 cm
Diameter
Jonathan AdlerI webblager
Zebra Badrumsmatta, Svart/Vit
2 005 kr

InnehållMysigare badrum med en badrumsmatta

Badrumsmattan är inredningsdetaljen som snabbt förvandlar ett kallt och sterilt badrum, till en mysig och varm del av hemmet. Bara fötter ovanpå en mjuk matta när du tagit en dusch eller medan du borstar tänderna, är en betydligt trevligare känsla än att stå på ett hårt – och ofta halt – badrumsgolv. Genom att inreda med färg och spännande textur, i ett rum som annars mest består av kakel och klinkers, får ditt badrum en personlig touch som gör det mer trivsamt. Men badrumsmattor är inte enbart dekorativa, utan fyller också viktiga funktioner. Bland annat hjälper de till att skapa en trevligare akustik, håller ditt badrumsgolv torrt och bidrar till minskad halkrisk.

Bomull, plast och andra material

Badrumsmattor finns idag i en uppsjö av olika design och färger. Men en sak är gemensam – badrumsmattor är tillverkade för att klara av fuktiga miljöer. Av den anledningen är dessa mattor gjorda av vattentåliga material som till exempel syntetisk plast, bomull, mikrofiber eller naturmaterial som bambu och trä. Materialen är dessutom lättskötta och torkar vanligtvis snabbt. Väldigt ofta har badrumsmattor en undersida av latex, för att de bättre ska ligga på plats på golvet.

En sak att ha i åtanke är att vissa material lämpar sig bättre än andra, om du har tänkt att badrumsmattan ska placeras vid duschen eller badkaret. Här blir golvet ofta extra blött och därför bör mattan ha en mycket god absorberingsförmåga, för att du ska slippa halka runt på blöta golv. Mikrofiber eller frotté av bomull är exempel på sådana material. Glöm bara inte att låta en våt badrumsmatta torka ordentligt – då håller den sig fräsch länge.

Tips när du inreder med badrumsmattor

Är du på jakt efter en ny badrumsmatta, men lite osäker på hur du ska styla ditt badrum? Här kommer ett par tips:

- Vill du ha en diskret badrumsmatta som smälter in, utan att ta över inredningen? Badrumsmattor i nyanser som vit, beige, svart eller andra natur- och jordnära nyanser – är då bra val för dig. Dessa nyanser är enkla att matcha. För att skapa en mer intressant dynamik, kan du välja en badrumsmatta med spännande textur.

 - Tycker du om att leka med färger och mönster? En exempelvis röd, grön eller mönstrad matta kan bidra med liv och värme i ett badrum som annars känns sterilt och kallt. Varför inte matcha mattan med duschdraperi och handdukar, för att knyta ihop looken?

- Välj form och storlek utifrån ditt badrum. En liten matta på 120x70 cm passar perfekt i det lilla badrummet – eller kanske framför handfatet. Har du däremot stor golvyta i ditt badrum kan du inreda med en stor och härlig badrumsmatta. En rund modell på exempelvis 150 cm blir ett riktigt snyggt inslag, samtidigt som den mjukar upp känslan av ett fyrkantigt badrum.