Nyheter
Belysning

Handdukar & Badlakan

Inred ditt badrum med lyxigt mjuka handdukar av hög kvalitet. Här på Rum21 har vi samlat ett brett utbud av fina handduksset, badlakan och handdukar i olika storlekar, färger och material.

Missoni HomeI webblager
Giacomo Ansiktshanddukar 6-pack, 165
750 kr
Visar 620 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Ek
Orange
Rosa
Lila
Röd
Vit
Gul
Pris
55 kr
148 kr
400 kr
1 100 kr
Missoni HomeI webblager
Giacomo Handduk 40x70 cm, 100
250 kr

InnehållHanddukar – inredningsdetaljen som både syns och känns

Vackra handdukar är inredningsdetaljen som genast lyfter ett annars kallt och sterilt badrum. Men en mjuk handduk bidrar inte bara med en ombonad känsla i rummet, utan känns också extra lyxig att svepa in kroppen i efter duschen eller badet. Det är någonting med den behagliga känslan mot huden som påminner om en trösterik, mjuk kram.

Handdukar finns i många olika modeller, mönster och nyanser – vare sig du föredrar neutrala färger som beige, grå, svart och vit, eller färgglada kulörer som grön, turkos och gul. Välj något som tilltalar dig och passar din inredningsstil. Men fina handdukar hör inte endast hemma vid duschen, utan kan med fördel användas både i kök, till sminkborttagningen, på gästtoaletten och på stranden. Därför finns det handdukar av många olika sorter, för många olika ändamål.

Olika material på handdukar

Oavsett om du är på jakt efter en gästhandduk, duschhandduk eller badlakan för barn, så finns det ett par grundläggande egenskaper en bra handduk bör ha. Materialet ska absorbera stora mängder vatten, torka snabbt och hålla länge trots regelbundna tvättar. Därför är det värt att satsa på handdukar av god kvalitet. När du handlar handdukar behöver du också ta ställning till vilken typ av material du föredrar. 

Frotté av bomull eller bomull/linne-blandningar är säkert det första du tänker på, och det som kanske är allra vanligast. Frottéhanddukar är mjuka och sköna mot huden och kännetecknas av en mycket hög absorptionsförmåga. Vill du ha en handduk som känns riktigt lyxig och exklusiv, kan du med fördel ta en extra titt på egyptisk bomullsfrotté.

Någonting som blivit alltmer populärt – inte endast som kökshandduk, utan även i badrummet – är tunna handdukar av linne. Linnets unika och lite rustika look bidrar med en stilren känsla, som ofta förknippas med skandinavisk design. Fördelaktiga egenskaper hos linnehanddukar är att de torkar mycket snabbt, är mycket hållbara och har en god absorptionsförmåga.

Du hittar idag även handdukar i mikrofiber, som är ett frottéliknande material men både mjukare och tunnare än traditionella handdukar. Dessa handdukar är inte enbart uppskattade för sin korta torktid och enorma förmåga att absorbera vatten, utan också för dess lätta vikt. De passar därför utmärkt som resehandduk. Mikrofiberns unika mjukhet är också mycket skonsam för hud och hår, vilket gör dessa handdukar extra lämpliga för rengöring av ansiktet och hårtorkning.

Vilken storlek på badrumshandduk ska du välja?

Handdukar för badrummet finns i många olika storlekar och mått, beroende på hur de är tänkta att användas. Standardstorlekar kan skilja sig åt i olika länder och mellan olika tillverkare, men här listar vi de vanligaste skandinaviska storlekarna:

- Tvättlappar för ansikte och händer: 30x30 cm eller 30x50 cm

- Gästhanddukar/handdukar för dagligt bruk: 30x50 cm eller 50x70 cm

- Duschhanddukar: 70x130 cm

- Badhanddukar: 100x150 cm

- Badlakan: 100x150 cm, 100x180 cm eller 100x200 cm

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer