Nyheter
Belysning

Sängbord

Ett fint sängbord är en praktiskt inredningsdetalj som kompletterar sovrummet. Vare sig du letar efter klassiska, moderna, runda eller vägghängda sängbord så hittar du många fina modeller att välja bland hos oss på Rum21.

Visar 250 produkter
Beige
Svart
Blå
Mässing
Brun
Grön
Grå
Ek
Orange
Rosa
Röd
Transparent
Vit
Gul
Pris
1 100 kr
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
Längd
30 cm
40 cm
50 cm
Bredd
50 cm
100 cm
150 cm
Höjd
20 cm
40 cm
60 cm
Diameter
30 cm
35 cm
40 cm
45 cm
50 cm
Audo CopenhagenI webblager
Corbel Hylla
2 378 kr
MontanaI webblager
Dream Sidobord, Mushroom
5 563 kr

InnehållSängbord för stora och små sovrum

Visste du att vi spenderar en tredjedel av våra liv i sovrummet? Med det i bakhuvudet är det värt att lägga både tid och omsorg på att skapa trivsamma sovrum som främjar vår avkoppling. Sängbord – eller nattduksbord som de också kallas – är den perfekta inredningsdetaljen för att binda ihop sovrummets inredning. Utöver det rent estetiska, är sängbord också perfekta avlastningsytor för telefonen, den spännande deckaren eller sänglampan.

Sängbord finns i otroligt många material och varianter, både med och utan förvaring. När du ska köpa ett sängbord ska det givetvis matcha din stil, men fundera även över vad du har för behov. Här är ett antal frågor som är bra att ställa sig:

- Är ditt sovrum stort eller har du behov av ett extra smalt och litet sängbord? 

- Vad behöver få plats? 

- Har du behov av lådor, flertalet hyllplan eller räcker det med bara ett enkelt och stilrent brickbord? 

- Kanske har du en hög säng, som passar bäst med ett högt sängbord? 

- Är du på jakt efter ett sängbord för barn, i en design som passar in i barnens rum?

- Tilltalas du av minimalistisk, modern, eller traditionell formgivning – eller kanske vintage? 

Med inredning är det egentligen bara vår fantasi som sätter gränser, därför kan du givetvis även använda dessa små bord i andra rum. Kanske som en avlastningsyta intill läsfåtöljen eller som en hallmöbel att förvara nycklar och annat smått i.

Sängbord i metall, trä och andra material

Det är vanligt att köpa sängbord i samma material, stil och färg som sängramen, eftersom det ger sovrummet en enhetlig look. Sängbord i träslag som teak, ek, björk och valnöt, liksom modeller i svart eller vitt, passar i de flesta hem och är därför populära val. Men det kan även vara riktigt fint och effektfullt att bryta av med någonting helt annorlunda. Till exempel ett sängbord i en mer modern design i mässing, eller metall som blivit målad i en häftig färg. Eller varför inte ett sängbord med en skiva av glas eller lyxig marmor?

Vägghängda sängbord – för en luftigare känsla

Sovrum är inte alltid stora och rymliga, men det betyder inte att du måste avstå vare sig komfort eller fin inredning. Däremot blir vikten av smart inredning desto större. Hos oss finns det många smarta lösningar på sängbord, även för de mindre sovrummen. Vägghängda sängbord är ett exempel på en perfekt lösning för ett litet sovrum. De ger intrycket av ett större, luftigare rum och förenklar städningen genom att hålla golvet fritt. Det finns även vägghängda sängbord med skåpslucka eller utdragbar låda, om du föredrar att gömma undan dina prylar. Istället kan du då dekorera bordsytan med doftljus, fotografier eller vackra snittblommor. Ett annat alternativ kan vara ett extra smalt sängbord eller ett nätt sängbord på hjul, som du enkelt kan rulla undan och flytta vid behov.