Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Bänkar

Det finns många sätt att inreda både smart och snyggt med bänkar. Behöver du extra sittplatser runt matbordet, bättre förvaring i hallen eller en fin bänk att komplettera uteplatsen med? Utforska då vår stora sortiment av sittbänkar och förvaringsbänkar här på Rum21.

Visar 105 produkter
Beige
Svart
Brun
Grå
Multi
Ek
Röd
Vit
Pris
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
MazeI webblager
Frank Förvaringsbänk, Vit/Cognac
8 495 kr
FramaBeställningsvara
Kampanj
-20%
Adam Bänk 160cm, Svart/Ek
10 952 kr

InnehållBänken – anpassningsbar och multifunktionell

Bänken är en mångsidig möbel som sällan stjäl stor uppmärksamhet, men som ändå kan göra mycket skillnad i ett rum. Både ur ett estetiskt och praktiskt perspektiv. Bänkar skapar möjligheter, såväl inomhus som utomhus, och fungerar precis lika bra som sittmöbel, som den kan erbjuda extra förvaringsmöjligheter. Att kombinera förvaring med sittytor är dessutom alltid en kvadratsmart idé, särskilt för den trångbodda. Bänken är verkligen en möbel som är perfekt när du, på ett stilfullt vis, vill utnyttja utrymmet till max. Men den är minst lika perfekt för dig som hellre bara vill ha en fin inredningsdetalj – kanske med vackra dekorationer på display? 

Sittbänk i trä eller andra material

Bänkar görs i många olika material, varav modeller i trä förmodligen är bland det vanligaste. Vanliga exempel på träslag är ek, teak och valnöt. För dig som tycker om stilrena och tidlösa möbler, är trä alltid ett bra alternativ. Har du tänkt ha en träbänk utomhus kan det dock vara en god idé att se över hur träet är behandlat – inte alla träbänkar mår bra av att stå oskyddade i väder och vind. Gemensamt för trä som material är att det alltid ger ett dynamiskt och organiskt intryck, som aldrig riktigt går ur tiden. Ett annat fint alternativ är bänkar i rotting, som även det ger en jordnära look.

Du hittar även många bänkmodeller i metall. Ibland med bänkskivor i trä, stoppade sittdynor i tyg eller läder, eller med en bänkskiva i sten. Dessa upplevs ofta moderna, stilrena och eleganta i hemmet. Många gånger är metallen lackad i svart, grå eller en mer färgglad kulör. Sittbänkar i metall är också vanligt på en inredd balkong eller uteplats – alldeles perfekt att ha när man vill luta sig tillbaka i vårsolen med en kaffe i hand.

Fyra sätt att inreda med en bänk

Är du inne på att styla ditt hem med en schysst sittbänk eller en bänk med förvaring? Här bjuder vi på några trendsäkra idéer!

-En bänk i åldrat trä eller med en dyna i vacker, skimrande sammet kan bli en elegant detalj i ditt sovrum. Placera den vid fotändan av sängen för att få till den där lyxiga hotellkänslan man ofta ser i heminredningsmagasin.

- Bra hallförvaring är alltid smidigt! En skön sittbänk som samtidigt kan agera skoförvaring är både funktionellt, välkomnande och snyggt.
- Skapa plats för fler med en fin sittbänk till ditt matbord. Att mixa stolar och sittplatser av olika slag med bord är ett välkänt knep för att förstärka en personlig inredningsstil.
- Använd bänken som rumsavdelare, till exempel genom att placera den bakom en soffa som står placerad mitt i rummet. Med gröna växter, en fin ljuskälla och några vackra böcker skapar du dessutom ett trevligt blickfång.