Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Bokstöd

Få ordning på bokhyllan med praktiska och snygga bokstöd. Här har vi på Rum21 samlat vårt sortiment av bokstöd i både klassisk, modern och elegant design.

KlongI webblager
Totem Bokstöd, Mässing
370 kr
Visar 36 produkter
Beige
Svart
Mässing
Brun
Grön
Grå
Ek
Orange
Röd
Transparent
Vit
Pris
400 kr
1 100 kr
3 000 kr
Cooee DesignI webblager
Book Ring Bokstöd 10cm, Svart
350 kr

InnehållVackrare bokhyllor med dekorativa bokstöd

En stökig och oorganiserad bokhylla kan verkligen sänka helhetsintrycket i ett rum. Faktum är att röriga miljöer och synintryck kan föda mycket stress i våra kroppar – en känsla vi knappast vill känna hemmavid. Oavsett om du har en stor, välfylld bokhylla som täcker en hel vägg eller endast ett par noga utvalda böcker på ett hyllplan, kan du ha stor nytta av bokstöd. Det löser snabbt problemet med omkullfallna böcker. Ett bokstöd i riktigt snygg design blir dessutom en väldigt fin inredningsdetalj, som förstärker din personliga stil. 

Kanske tänker du nu på de klassiska och mycket diskreta, grå bokstöd du sett på bibliotek – och undrar hur de rimligtvis ska göra din bokhylla finare? Vi talar om något helt annat! De forna tidernas klassiska bokhållare har idag fått sällskap av många moderna bokstöd. Idag kan du hitta allt från minimalistisk design i transparent plexiglas och lekfulla bokstöd för barn, till exklusiva bokstöd i mässing, guld och marmor. Vad kommer du att fastna för?

Bokstöd i olika design och material

Även om bokstöd har ett rent funktionellt syfte, så kan de också bli en lika dekorativ detalj i inredningen som en fin tavla eller skulptur kan vara. Bokstöd finns i massor av olika varianter. Stora som små, diskreta som iögonfallande. Vissa modeller kommer även med hyllklämma, för att de verkligen ska sitta på plats. Välj bland spännande design och färg, samt material som trä, keramik, metall, akryl, sten, plast och gjutjärn. 

Tips för en mer balanserad bokhylla

Har du också sett de där drömmiga och perfekt inredda bokhyllorna som dyker upp i inredningsmagasin och på inredningsbloggar? Det finns vissa oskrivna regler som professionella inredningsarkitekter jobbar efter när de stylar ett hem – och det gäller även stylingen av en bokhylla. Här kommer ett par tips till dig som själv vill testa att styla en instagramvänlig och balanserad bokhylla.

Vad vill du visa upp? En bokhylla måste inte vara fylld med enbart böcker. Fundera på vad du vill ha i din bokhylla mer än bokstöd. Kanske har du några fina, personliga ägodelar som skulle kunna bli kul detaljer? Vill du kanske ha en ljuskälla av något slag i hyllan? Eller blanda böckerna med fotografier i vackra ramar?

Välj en färgpalett. Plocka ut böcker och inredningsdetaljer som går i ungefär samma nyanser och färgton. Monokromt, pastelligt, jordnära eller färgglatt – håll dig till ett system. Vill du ha mycket färg? Sprid då ut färgerna över hyllplanen.

Gruppera mera. Ordna inredningsdetaljerna i mindre grupper, där du blandar texturer, storlekar och former. Detsamma kan du göra med böckerna – som du enkelt kan gruppera med hjälp av snygga bokstöd. Har du massor av färg kan bokstöd i vit eller svart nyans balansera ut de många nyanserna.

Lämna luft. En fullpackad bokhylla ser ofta överbelamrad och klumpig ut. Lämna istället utrymme mellan böcker och stilleben, för ett trevligare intryck.