Nyheter
Belysning

Soffor

2-sitssoffor3-sitssoffor4-sitssofforHörnsoffor & DivansofforModulsofforSchäslonger & Dagbäddar

Här hittar du alla våra soffor i olika stilar och material. Vi har något för varje hem och inredningsstil, oavsett om den är minimalistisk eller extravagant. Välj mellan klassiska favoriter, bekväma storsäljare eller de senaste trenderna. Du kan enkelt filtrera våra soffor på önskad färg, modell, varumärke eller storlek.

DecotiqueI webblager
Kampanj
Grand Loungesoffa 3-Sits öppet avslut Vänster Minetyg, Sandshell Beige
17 592 kr
Visar 681 produkter
Beige
Svart
Blå
Brun
Grön
Grå
Multi
Orange
Rosa
Lila
Röd
Vit
Gul
Pris
3 000 kr
8 100 kr
22 000 kr
59 900 kr
Längd
50 cm
100 cm
150 cm
200 cm
250 cm
300 cm
Djup
50 cm
100 cm
150 cm
200 cm
250 cm
Bredd
100 cm
200 cm
300 cm
400 cm
Höjd
40 cm
60 cm
80 cm
100 cm

InnehållSoffan – samlingspunkten för livet

Om vardagsrumsgolvet ses som ett hav så är soffan en betryggande flotte att krypa upp i. Det är i soffan du slappnar av efter en hård arbetsdag, njuter av helgmyset eller vilar dig när du känner dig krasslig. Den ger plats för hela familjen, kompisgänget, en romantisk filmkväll eller helt enkelt egentid när du behöver det. Därför är det viktigt att den både är snygg, väcker inspiration och känns inbjudande. Vilken stil är din stil? En mörk sammetssoffa i 50-talsstuk står i skarp kontrast till exempelvis en randig howardsoffa.

Vilken design och hur stor soffa ska man ha?

Vilken sorts soffa som passar dig och ditt hem beror på en rad olika faktorer. Dels behöver du börja med att fastställa hur mycket utrymme du har att möblera, samt hur många sittplatser du önskar ha. Fundera sedan över behov i vardagen; vill du kunna dammsuga under soffan? Njuta av att sträcka ut dig på en schäslong eller ha en djup soffa med hög rygg och avtagbar klädsel? Konstatera vad som är viktigt för dig och matcha sedan valet därefter. Kanske vill du ha en chesterfieldsoffa i skinn som matchar resten av rummets strama design, eller är du ute efter en stor hörnsoffa med förvaring? Om du hellre vill utgå från en specifik färgsättning och anpassa resten därifrån kan du här välja att navigera dig fram till rätt soffa efter färg.

Vilken färg vill du ha på soffan? Klicka här för inspiration!

Inredningstips för din nya soffa

Olika modeller och designer i all ära, men när soffan väl är hemma så ska den också placeras på ett snyggt sätt. Kanske har du redan en layout i ditt vardagsrum med en fast plats för din soffa, om inte så kommer här några smarta tumregler att förhålla sig till:

- Placera antingen soffan med ryggstödet mot en vägg eller i mitten av rummet. Placeras den ute på golvet så ställs med fördel en möbel bakom soffan som en förankring som balanserar rummet.

- En soffa med divan placeras med fördel med divanen på den sidan där det är minst trafik. På så sätt minskas krångel när man ska gå till och från sin plats.

- 4/2/0-regeln är en regel som säger hur du placerar en sittmöbel på en matta. Antingen samtliga ben, hälften av benen eller inga av möbelns ben på mattan. Ska du till exempel placera en tvåsits- eller tresitssoffa med ryggstödet mot en vägg ska denna antingen ha främre benen på mattan, eller inga ben alls, dock ska man alltid kunna sätta fötterna på ex. en skön bomullsmatta när man sitter ner.

- Tänk på att välja ett soffbord som både matchar med din soffas stil och layout. Är soffan djup och låg kan ett högt bord vara olämpligt, och vice versa.

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer