Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Över 13 000 produkter i lager

Alltid prisgaranti

Shop/Belysning/Lampor/Taklampor

Taklampor

Låt en ny taklampa lysa upp din vardag i hemmet. Här på Rum21 har vi samlat ett brett sortiment av plafonder, ljuskronor, spotlights och många andra modeller av taklampor. Klassisk, retro eller modern design – här finns något för alla smaker. 

Visar 2075 produkter
Stäng meny
101 Copenhagen
I webblager
Drop Ljuskrona, Mässing
11 495 kr

InnehållTaklampan – rummets centrala ljuspunkt

Taklampan är inredningsdetaljen som vi lätt glömmer bort, trots dess centrala roll i våra hem. Men den sprider inte enbart ljus i rummet, utan bidrar också till att förstärka din personliga inredningsstil och förtjänar därför att väljas med omsorg. Somliga föredrar en stilren taklampa, som smälter in i inredningen, utan att göra mycket väsen av sig. Andra vill ha en “statement-lampa”. Exempelvis en stor ljuskrona i kristall eller modern design i mässing, som verkligen syns.

Taklamporna som hänger i våra hem agerar generellt allmänbelysning – de är alltså ofta den huvudsakliga ljuskällan i rummet. Men beroende på hur rummet används kan du vilja ha olika sorters ljus. I ett vardagsrum, barnrum eller sovrum kan en blandning av varmt, mysigt ljus och starkare ljus vara mest optimalt. Spotlights med LED-lampor och dimmer är ett smart val som ger valmöjligheter. I hallen eller köket vill du kanske hellre ha en klarvit, praktisk belysning – eller en taklampa för matbord med ett mjukare sken. Vilken typ av takbelysning behöver du?

Modern eller klassisk design?

När du ska köpa en ny taklampa behöver du fundera över vilken stil du vill ha. Här spelar både formgivning och materialval in. Vill du få in en känsla av lyx och elegans i ditt sovrum, matsal eller kök, kan en fin ljuskrona vara ett alternativ. Kanske i mässing, glas eller varför inte kristall? En taklampa i svart metall eller koppar med hängande glödlampor kan istället bidra till en modern och industrialistisk känsla. Vill du förstärka retrovibbarna i din inredning så kanske du gillar en pendel i färger som grön, orange, röd eller senapsgul. Eller en taklampa med en färgstark skärm i tyg? En spotlightskena i krom, vit eller svart färg kan smälta in och gör sig bra i det moderna hemmet. De är stilrena och håller sig i bakgrunden. Det finns även snygga taklampor i organiska material som trä och rotting – perfekta för dig som gillar den jordnära känslan av naturmaterial.

Liten eller stor taklampa?

En av de första sakerna du ska fundera på när du ska välja en ny taklampa, är vilken storlek på lampa du vill ha. Här spelar givetvis rummets storlek roll, men också takhöjden i ditt hem. I ett stort och luftigt rum kan en stor taklampa, kanske i en häftig design, bli riktigt snyggt. Här kan du låta lampan ta plats och vara ett blickfång. Har du dessutom högt i tak kan du verkligen våga ta ut svängarna, exempelvis med stora ljuskronor, hängande glödlampor och pendlar. En för stor lampa i ett litet rum däremot, särskilt om det är lågt i tak, kommer krympa utrymmet. Här kan du med fördel välja en plafond, spotlightskena eller en taklampa som inte hänger ner för långt.