Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/Poul Henningsen

Poul Henningsen

Poul Henningsen (1894-1967) föddes i Köpenhamn, Danmark. Poul Henningsen är en känd dansk formgivare. Poul Henningsen kallades även för PH och är nog mest känd för sin fantastiska belysning som han designade för Louis Poulsen. Hans samarbete med Louis Poulsen startade redan 1925 och pågick ända fram till hans död.
Visar 88 produkter
Stäng meny
Louis PoulsenI webblager
PH 3/2 Bordslampa, Förkromad
7 525 kr
Prismatchat

InnehållBelysning med dansk design

Poul Henningsen föddes i Köpenhamn 1894, Danmark. Han var son till aktrisen Agnes Henningsen. Poul studerade till arkitekt på Fredriksberg i Danmark mellan 1911-14 men tog aldrig examen. Han började med traditionell arkitektur men med tiden började han gå över mer och mer till hans stora intresse för belysning. År 1925 startade han ett samarbete med belysningsföretaget Louis Poulsen.

Poul Henningsen är internationellt känd för sina fantastiska lampor med dess perfekta balans mellan ljusstrukturer, skuggor, luminans och färgåtergivning i förhållande till människans behov av ljus. Den teorin tillämpas fortfarande på belysning från Louis Poulsen. Poul Henningsens mest kända verk är PH 5, en pendel med det perfekta ljuset. Poul Henningsen samarbetade med Louis Poulsen ända fram till hans död 1967. Idag finns hans lampor i hela världen.