Inspiration
Sök
FavoriterFavoriter
Möbler

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (ej möbler)

Alltid prisgaranti

Shop/Formgivare/Yngve Ekström

Yngve Ekström

Yngve Ekström föddes i Hagafors i Småland, redan som 13-åring började Yngve arbeta på Sveriges äldsta möbelfabrik. Yngve skapade många vackra möbler under sin livstid men har blivit mest känd för Lamino-fåtöljen. Som Ekström själv sa: "Att ha gjort en bra stol är kanske inget dåligt livsverk". År 1945 startades möbelföretaget Swedese av Yngve och hans bror Jerker Ekström.
Visar 87 produkter
Stäng meny
SwedeseI webblager
Lamino Set, Black Edition
23 290 kr

InnehållSkandinaviska designmöbler

Yngve Ekström var en svensk formgivare som växte upp i Hagafors, Småland. Yngves pappa dog när han var liten och redan som 13-åring började han arbeta på Sveriges äldsta möbelfabrik. När han inte arbetade på fabriken, jobbade han på sina egna projekt hemma. År 1945 startade bröderna Yngve och Jerker Ekström deras egna designföretag Swedese. Yngve är en av flera designers som gjorde uttrycket "Scandiavian Modern" internationellt känt. Yngve var även den som designade den ikoniska fåtöljen Lamino. Lamino-fåtöljen har blivit en tidlös designklassiker och finns i hela världen.

Det kanske är som Yngve Ekström själv sa: "Att ha gjort en bra stol är kanske inget dåligt livsverk”. Deras vision är densamma idag som för sextio år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Swedese säljer än idag otaligt många Lamino-fåtöljer.