Nyheter
Belysning

Glaskupor

Inred med dekorationer, växter och ljus på ett kreativt vis – med en vacker glaskupa. Hos oss på Rum21 hittar du flera fina modeller och storlekar av denna trendiga inredningsdetalj. Välj en glaskupa med fat, på fot – eller varför inte en hängande variant?

Tell Me MoreI webblager
Glaskupa Klar
169 kr
Visar 1 produkter
Transparent

InnehållGlaskupor som inredning.

Personlig inredning med vackra glaskupor 

Älskar du precis som vi fina inredningsdetaljer och -dekorationer? Eller att på olika sätt låta din och familjens personlighet lysa igenom, genom att visa upp fina ägodelar? Det finns många olika sätt att inreda ett personligt hem. En av de allra senaste, stora trenderna som många inredningsstylister älskar, är glaskupor. 

En glaskupa är – precis som det låter – en kupa av transparent glas. De kan vara stora eller små och finns i massor av olika design. Och de används på många olika vis! Som dekorativa minidrivhus till sticklingar och miniatyrväxter, för att visa upp fina små minnessaker i ett vackert arrangerat stilleben i vardagsrummet – eller som ett dekorativt sätt att duka upp kakbordet på kalaset. En av de stora fördelarna med en glaskupa, bortsett från att den är rent vacker att titta på, är att det är mycket enkelt att göra om dekorationen när du känner för det.

Glaskupor på fot, med handtag och annan design

Den trendiga glaskupan finns att köpa i många olika varianter. Från de riktigt stora på över 30 cm, till de riktigt små. De kan vara runda eller avlånga, breda eller smala, och ha olika former. Vissa modeller har ett knopphandtag på toppen, medan andra är helt släta eller öppna upptill.

En glaskupa kan också komma på fot eller med fat, till exempel i guld, mässing eller trä. Det finns även många fina varianter som kan hängas upp i fönstret eller taket, vilka är väldigt populära att dekorera med fina ljus eller små gröna växter. Har du vackra ljusstakar hemma eller kanske en vacker ljuskrona? Testa att ge dem ett nytt liv med dekorativa glaskupor speciellt gjorda till en ljusstake. 

Inspiration – 3 sätt att använda glaskupor hemma

Älskar du de vackra glaskuporna som finns att köpa – men är osäker på hur du ska använda dem? Här kommer tre tips till dig som behöver lite inspiration.

Säsongsdekoration. Låt en fin glaskupa – eller varför inte tre i olika storlekar – pryda hallbordet, byrån eller varför inte matsalsbordet, med olika innehåll beroende på säsong. Juletid kan den fyllas med kottar, julgranskulor, nötter och mysiga ljusslingor. På hösten kan stillebenet bestå av nypon, små pumpor, rönnbär och ekollon – eller kanske torkade löv i höstens färger? Du förstår poängen.

På dessertbordet. Duka upp ett vackert tårt- och kakbord på kalaset med hjälp av glaskupor på fot eller kombinerat med ett tårtfat. Fyll det med cupcakes, en härlig gräddtårta eller kanelbullar. Eller varför inte med härliga chokladpraliner och fudge till jul?

Personligt stilleben. Visa upp fina personliga ägodelar med en stor glaskupa. En liten växt tillsammans med ett fint doftljus och en vacker kristall, kan bli fint i ditt sovrum. Eller kanske vill du visa upp små fina minnessaker som foton, barnets första skor eller gammelfarfars klockur? Endast fantasin sätter gränser!

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer