Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Detaljerna som kan hänga kvar efter jul

Att pynta hemmet är för många en stor del av julfirandet, och visst är det mysigt att plocka fram sina finaste prydnader, julstjärnor och ornament. I den här artikeln tipsar vi om dekorationerna som kan få hänga kvar även när julhelgerna är förbi.

Förvånas du varje år över hur fort julen kom och gick förbi? Det är säkert fler än vi som börjar dekorera hemmet redan innan första advent, bara för att det är så mysigt och stämningsfullt. Men även om många är ute i god tid med juldekorationerna kan det kännas tråkigt när trettondagen närmar sig och julen ska städas ut. På Rum21 tycker vi dock inte att inredningen behöver tappa sin charm bara för att julhelgerna är över, det finns flera detaljer som gärna kan få följa med långt in i det nya året.

Belysningen

Ordet "julbelysning" är ett bevis på hur vi människor anpassar oss efter normer och oskrivna regler. Vi tycker att regler är till för att brytas! Extra ljus behövs kanske i olika utsträckning beroende på årstid, men mysfaktorn som kommer med stämningsfull belysning går inte att ta miste på. Här är några av de ljuskällor vi tycker att du kan behålla framme även när våren nalkas.

Julstjärnan

Satsa på adventsstjärnor i andra färger än den klassiskt julröda för att neutralisera julstämningen. Vilken färg som passar ditt hem bäst är upp till dig – numera finns en uppsjö av färger att välja bland!

Även vad gäller placering finns det andra alternativ än de som ligger närmast i tankarna, stjärnorna behöver ju faktiskt inte hänga i fönstret bara för att de alltid tidigare har gjort det. Watt & Veke har flera alternativa stjärnor som gärna får ta plats som inredningsdetalj.

Ljusstakarna

Välj ljusstakar med tidlös design så håller de året om! Även här är det färg och form som spelar in på associationerna till jul. Designklassikern Elflugan från Smak Design är vår absoluta go-to vad gäller hållbar julbelysning. En annan storfavorit är Bowl från Ferm Living, om du föredrar levande ljus framför elljusstakar.

Ljusslingan

Om du bara vill välja en detalj att lämna kvar när resten av julen städas ut så är vårt hetaste tips ljusslingan. De små ljuskällorna piggar upp och sprider ett behagligt ljus där du annars kanske inte hade placerat en ljuskälla. Ljusslingan finns i oändliga varianter, med allt från de minsta lysdioderna till större figurer.

Julblommorna

Hyacinter, amaryllis och julstjärnor – för den som vill går de klassiska julblommorna faktiskt att göra lite mindre juliga. Att dela upp blommorna i flera planteringar och blanda upp med gröna växter är ett enkelt sätt att dra ner på julstämningen. Vissa blommor kanske till och med kan beskäras och sättas i en vacker vas tillsammans med torkade växter eller andra favoritblommor, vips så har du skapat helt nya blomsterarrangemang att njuta av långt efter julens högtider!

Färgpaletten

Årets murriga trendfärger med djupt vinröd, ochra, skogsgrönt och mörkblått påminner om den färgpalett vi ofta ser kring jul. Vi säger att den bör användas längre än så! De dova färgerna passar fint under hela höst- och vinterhalvåret och behöver inte begränsas till julhelgerna. Låt denna färgskala bli en permanent del av din inredning genom att kombinera dem med ljusare, naturnära kulörer som lättar upp den mörka känslan.