Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Fyra snabba med Andrea Brodin

Andrea Brodin är influencer inom mode och inredning, och driver en av Sveriges största inredningsbloggar. Hon jobbar som inredare och stylist i både privata och offentliga miljöer och har setts prata om inredning i en rad stora tv-produktioner.

Inför Formex 2019 passade vi på att haffa Andrea för att få hennes bästa inredningstips för året!

Varför är inredning viktigt för dig?

- Inredningen påverkar så mycket av ens dagliga liv, om man trivs där man är så mår man bra. Om hemmet är harmoniskt och funktionellt så mår jag bättre i min vardag. Det är otroligt viktigt för mig att trivas hemma!

Vad inspirerar dig i din inredningsstil?

- Jag bryr mig väldigt lite om vad andra tycker, jag har min stil och den kör jag på oavsett trender. Jag inreder med mycket inspiration från 70-talet. Mycket färger, mässing och sjögrästapet är bara några exempel. Just nu är det inne men ibland kan man även behöva försvara sin inredningsstil. Men jag inreder mig själv och inte för någon annan, jag gillar när jag sitter hemma och tycker om allt jag ser. Jag köper inte allting nytt utan blandar upp med loppisfynd och ärvda saker. Jag har massor av möbler, lampor och porslin från bland annat min farmor och farfar som jag aldrig kommer göra mig av med! De är så mycket i min stil. Det är enkelt att inreda enligt trender, men det är en konst att kunna inreda unikt.

Vilka trender ser du för inredningsåret 2019?

- Brända toner i orange och rosa. Mycket naturfärger, vi ser nästan lite afrikanska influenser. Och framför allt: gult! Allt från kanariegult till bärnsten, som blir ett otroligt snyggt komplement till de brända, jordiga tonerna. I materialväg ser vi också mycket inslag från naturen i form av material som bast, kork och bambu. Trenden är väldigt naturnära i både färgskalor och material, och det märks att det finns ett större miljötänk än tidigare.

Vilka är dina bästa tips för att skapa en hållbar inredning?

- Man säger alltid att man ska ha en neutral bas, och det tycker jag är ett bra tips. Det är ju inte särskilt hållbart att kasta ut allt man har hemma så fort trenderna förändras. Mitt tips är att man för varje säsong uppdaterar hemmet med en eller två saker som är populära för säsongen, mindre detaljer som t.ex. kuddar eller ljus som ändå får hemmet att kännas trendigt.

Det märks även att det finns ett större miljötänk hos leverantörerna idag. De har tydligare miljöpolicys och mycket tillverkas idag av återvunnet material eller spillmaterial. Så kort och gott: välj smart! Var en medveten konsument, köp bara det som du genuint gillar.

Läs fler artiklar här

InnehållMöbler och heminredning