Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Hemma Hos
Maja Nilsson Lindelöf

Maja Nilsson Lindelöf är influencern med fokus på skönhet, mode och livsstil, som vanligtvis bor i Manchester tillsammans med maken Victor Nilsson Lindelöf och sonen Ted Louie. Här besöker vi familjens vackra sekelskiftestrea i Vasastan i Stockholm.

I den pampiga lägenheten med högt i tak och vackra stuckaturer har paret lyckats skapa sig en trivsam oas, med exklusiva materialval och noga genomtänkta detaljer.

Under de senaste åren har majoriteten av Majas jobb varit stationerat i Stockholm. Efter att ha bott på hotell eller på soffan hos vänner när de kom på besök till Stockholm beslutade sig paret, när sonen Ted Louie kom till världen, för att investera i en bostad.

– Jag är nog i Stockholm i alla fall var femte eller sjätte vecka, vilket jag älskar. Precis när jag har tröttnat lite på England åker jag hit ett tag. Jag älskar pulsen i Stockholm och min hektiska vardag där, säger Maja.

Tidlös inredning ton i ton

Innanför dörren möts vi av en vacker, ljuspigmenterad parkett som löper genom hela lägenheten. Takhöjden är generös och väggarna pryds av dekorativ stuckatur. Lite längre in hittar vi kök och vardagsrum, i en öppen planlösning med fantastisk rymd. I hela lägenheten går väggfärg och detaljer ton i ton – allt från köksluckor till lister, stuckaturer och elementskydd. En överväldigande känsla av lyx lägger sig över oss så snart vi kliver in i lägenheten.

I vardagsrummet finner vi en pampig platsbyggd hylla, designad och tillverkad av Maja Persson. Den pryds av omsorgsfullt utvalda föremål. Inte för många, men inte heller för få – precis lagom många för att det ska vara bekvämt för ögat.

– Lägenheten är verkligen unik men tidlös, det känns som en häftig svit på ett coolt hotell. Vårt mål när vi började planera inredningen tillsammans med Maja Persson var att våga ta ut svängarna och ha en lite mer unik stil, säger Maja.

Maja har inte alltid haft ett inredningsintresse. Tidigare har paret haft flera gemensamma lägenheter i Lissabon, där möblerna ofta ingick och inte lämnade särskilt stort utrymme för kreativitet. Men när paret köpte sin första lägenhet tillsammans hände något.

– Då fick jag verkligen grotta in mig i hur jag ville ha det i mitt hem, jag googlade mycket och sparade ner bilder. Helt plötsligt hittade jag inspiration överallt och jag insåg hur roligt jag tyckte att det var, fortsätter hon.

Den personliga touchen

Maja berättar att familjens bostäder ser väldigt olika ut. I England bor de i ett stort modernt hus som skiljer sig mycket från den nya lägenheten. Huset i England har stora rum och panoramafönster som täcker stora ytor. I den gemensamma lägenheten i Västerås finns mycket färg och därför fick den nya lägenheten bli mörkare, med en dramatiskt exklusiv känsla.

– Det känns verkligen att man är i Sverige när man kommer hem hit. Jag älskar sekelskifte, högt i tak och vackra lister. Köket hade ljusblåa luckor när vi köpte lägenheten vilket var väldigt fint men vi målade ändå om det till den grå tonen vi har idag och vi kunde inte vara nöjdare. Vi valde även att bygga platsbyggda garderober i samma färgskala som väggarna. Jag tycker det är så snyggt och lyxigt med platsbyggda garderober, säger Maja.

För en familj med flera bostäder på olika platser runtom i världen, där de bor vid olika tidpunkter på året, är det förstås svårt att sätta en personlig prägel i varje bostad.

– Det är verkligen svårt, men nu har jag lärt mig vad det är som gör det där personliga och det är just de skandinaviska detaljerna, som ljusstakar, lampor och mattor. För oss är det viktigt att ha ett varmt hem, så levande ljus prioriteras alltid. Är det fredagskväll och vi har gäster så vill jag kunna tända ljus i varje hörn och sätta i snittblommor i en fin vas. Vi har också alltid investerat i bra lakan, så oavsett vart vi bor behåller vi känslan av att vi går och lägger oss i en nybäddad hotellsäng, fortsätter Maja.

Hon tillägger:

– Porslin är också väldigt viktigt, fint porslin gör livet roligare. Min mamma har alltid sagt att livet är för kort för att ha fula glas, så kanske är det en grej jag har med mig.

"Min absoluta favorit är lamporna över köksbordet. På kvällarna när det är mörkt ute och lamporna är tända ser de nästan ut som planeter som glittrar."

Läs fler artiklar här

InnehållMöbler och heminredning