Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Jul med Susanne Molinder

Möt inredningsstylisten Susanne Molinder. Här berättar hon om sitt uppdrag och delar med sig av sina bästa inredningstips till jul. 

Susanne Molinder var med när Rum21 öppnades på Kungsgatan i Stockholm, hon stylade butiken tillsammans med BAS ID som stod för konceptet. Butiken lever vidare och i den här artikeln delar Susanne med sig av sina bästa inredningstips inför och under jul.

Vilka trender har du sett inför årets jul? 

Färgerna går i nude och brända nyanser av djupt vinröd, terrakotta och senap. I år ser vi fler inslag från naturen än tidigare, det ”inperfekta” har slagit igenom ordentligt och vi tar gärna in naturen i våra hem i form av kvistar av tall och gran. Mina bästa tips är att stoppa kvistarna i vaser, blanda många – stora och små. Gör din egen krans att hänga på dörren genom att köpa en fin stomme i metall och pryda med egenplockade kvistar. 

Vilka är dina bästa inredningstips för att skapa en stämningsfull jul? 

Blanda gammalt och nytt. Investera i något vackert och hållbart som du känner innerligt starkt för och vill behålla länge. Inred med ljuslyktor och ljusstakar i mängder. Och vaser! Blanda sorter och storlekar. Satsa på en gran i kruka som du sätter ut på balkongen efter jul eller planterar i trädgården och återanvänder nästa år. Textil är också viktigt, jag älskar fårskinn! De finns i så många olika nyanser numera och ger en underbar värme. Förnya soffan eller favoritfåtöljen genom att lägga på ett fårskinn. Blanda även olika metaller som mässing, koppar och krom – det blir mer spännande om du väljer mer än en sorts metall. 

Hur julpyntar du ditt eget hem? 

Jag älskar verkligen tiden innan jul. Första advent är nästan laddat med magi. För mig handlar allt om att skapa en värme och mysig miljö och att sedan samla vänner och familj. Jag älskar inte rött, så jag finner andra färgskalor som ändå andas jul. Jag inreder med mycket växter och grönt; julrosor som blandas med murgröna eller plättar i luften – som sedan finns kvar även efter julhelgen. Jag tycker mycket om adventsstjärnor också – en i varje fönster. Och i sovrummen. Jag växte upp med en mamma som till och med köpte julgardiner till alla oss barn och hängde i våra sovrum. Jag har inte gått riktigt så långt, men vår son har julpåslakan som han älskar.  

Jag använder en hel del textilier till det dukade bordet - gärna servetter av linne. Jag har mängder av dukar som jag har låtit sy upp på olika resor – en från Kap Verde, flera stycken från Bali och någon från norra Thailand som blandas med en hel del linnedukar från svenska varumärken. Det är just mixen av uttryck jag fastnat för; handvävda ikatmönster i juliga färger – kan det bli vackrare? Multikulturell jul – absolut! Och glöm inte att bjuda in fler till julvärmen – tänk efter om någon vän kanske kommer vara ensam under julen. Visst finns det alltid plats för fler! 

InnehållMer julinspiration