Nyheter
Belysning

Sara Bidermans nya showroom

Text: Redaktionen
Foto: Mira Wickman

Stylisten Sara Biderman har under hösten 2021 flyttat in till sitt nya showroom i Stockholm och tillsammans med inredaren Caroline Sandström har de skapat en elegant och rofylld plats för både Sara och hennes kunder.

Sara Biderman har varit baserad i Stockholm i över tio år och arbetat med allt från modestyling, influencer marketing till företagsrådgivning och kläddesigner. Under 2021 hittade hon äntligen den perfekta platsen att kalla showroom - en pampig lägenhet i centrala Stockholm med en imponerande takhöjd, eleganta fönster och tidlösa stukaturer. Tidigare delade Sara showroom, eller vad hon själv kallar "en kreativ källare" med designern Ida Lanto, men tillslut insåg hon att det var dags för en förändring. Tillsammans med vännen och inredaren Caroline Sandström har de skapat en elegant och inbjudande plats fylld med stilrena designklassikers från bland annat Frama, Gubi, Louis Poulsen och New Works.

"Inspirationen ifrån början kommer ifrån en tavla målad av en konstnär vid namn Jared Green. Det finns något i hans abstrakta, asymmetriska verk i jordnära toner. En enkelhet som både är vacker och spännande."

Du har precis flyttat in i ditt nya showroom, berätta om det. Hur hamnade du här? Och vad föll du för?

Åh jag bara älskar vårt nya showroom! Jag delade länge showroom, eller kreativ källare kanske jag snarare ska kalla det, med Ida Lanto som är klänningdesigner. Vi trivdes så otroligt bra tillsammans så vi vägrade inse att vi växte ur lokalen redan för ungefär fyra år sedan. Så till sist tog jag modet till mig, när jag ramlade över den här lokalen av en slump. Jag fullkomligt älskar takhöjden, ljuset, de smakfulla vägg- och takdekorationerna och allra mest läget.

Du har inrett det tillsammans med Caroline, hur träffades ni?

Jag och Caroline träffades ifrån början via gemensamma kompisar, Petra Tungården faktiskt. Hon är en jäkel på att föra samman folk. Sen är vi ju sedan många år tillbaka branschkollegor, så vi har hunnit med att hänga en väldig massa både privat och i jobbet. Hon är en färgstark karaktär med sanslöst mycket humor och som besitter en talang man bara kan drömma om.

Hur har ert samarbete sett ut?

Jag hade en ganska tydlig vision av vad jag ville åt i showroomet och Caroline har helt enkelt hjälpt mig att förverkliga det genom att komma med förslag på möbler och inredning. Och så kom hon med den briljanta idén att göra den stora måttbeställda spegeln valvad, vilket jag tycker ramar in rummet så fint. Nu är vi på jakt efter väggkonst som sista pricken över i:et och det kommer få rummet att kännas komplett tror jag. Även om jag redan älskar det!

"Mode och inredning är nästan ett och samma för mig, de går liksom hand i hand. Jag blir konstant inspirerad av möbler, inredningsdetaljer och fastigheter till mig och mina kunders looks. Det kan vara en siluett av en spegel, en färgkombination i en tavla eller ibland bara en känsla. Därför blandar jag alltid in inredningsbilder eller bilder på en möbel, dörr eller liknande när jag sätter ihop moodboards till modejobb."

Caroline, hur har du tänkt kring färgvalen i Saras showroom?

Eftersom att Sara jobbar med kläder och annat kreativt så önskade hon ett lugnt intryck i sin arbetsmiljö. Något som passar min inredningsstil alldeles utmärkt och som jag känner mig väldigt bekväm med att styla. Så jag har istället försökt jobba med olika toner, materialval och former för att skapa dynamik i rummet. Och jag tycker vi landade i något riktigt bra!

Vad hade ni för inspiration? Vilken känsla ville ni skapa?

Vi ville skapa ett rum som ger utrymme för kreativitet och samtidigt inspirerar. Lugnt, tryckt, stilrent och iögonfallande. Tidlöst men modernt. Vi ville låta varje piece ta plats och inte övermöblera. Därför var det viktigt för mig att känna mig förälskad i varje pinal, och det gör jag verkligen. Inspirationen ifrån början kommer ifrån en tavla målad av en konstnär vid namn Jared Green. Det finns något i hans abstrakta, asymmetriska verk i jordnära toner. En enkelhet som både är vacker och spännande.

Vilken känsla vill du att dina kunder tar med sig när de lämnat showroomet?

Jag vill att det ska kännas lyxigt på ett avslappnat sätt. Att de ska känna sig varmt men också proffsigt bemötta. Och att de mår lite bättre när de går härifrån än när de kom. Det härligaste av allt är att det känns som att vi, mest Caroline då, har lyckats. Varje gång kunder eller kollegor är här på besök så blir jag överöst av komplimanger om inredningen men det känns också som att folk blir glada här, vilket är det finaste betyget!

"En viktig sak var faktiskt att det ska vara enkelt att möblera om beroende på om vi har en provning med massa klädställningar, en liveshopping, inspelning av en haul, om vi hostar ett event eller sitter i möte med kunder och kollegor. "

Vad är den viktigaste funktionen med ditt showroom? Och hur hade ni det i åtanke när ni inredde?

En viktig sak var faktiskt att det ska vara enkelt att möblera om beroende på om vi har en provning med massa klädställningar, en liveshopping, inspelning av en haul, om vi hostar ett event eller sitter i möte med kunder och kollegor. Då är ju fåtöljerna och soffan ifrån Gubi en ren dröm! Rejäla men ändå så otroligt smidiga att flytta runt på. Och typ det snyggaste man har sett i loungemöbel-väg. Jag är så kär!

Vilka är dina tre bästa tips när det kommer till inredning?

Försök tänk ut några ledord för hur du vill ha känslan i ett rum eller ett hem. På så sätt blir helheten mer harmonisk och inredningsvalen blir lite enklare. Våga köra på det DU tycker om. Ta hjälp av en expert! Även om du har stenkoll på vad du gillar så är det alltid skönt med ett bollplank, som dessutom sitter inne på både massa erfarenhet och kunskap. Blanda alltid in några härliga vintage-grejer för en mer personlig touch på hemmet. Det gör det lilla där extra!

Och till sist: Vilket är din piece i showroomet?

Taklampan och soffan utan tvekan!

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer