Nyheter
Belysning

Soffguide Decotique

Välj rätt soffa för ditt rum med vår kompletta soffguide!

Decotique är ett svenskt varumärke som grundades 2014 med en ambition att tillverka och sälja möbler av hög kvalitet till överkomliga priser. Hos Rum21 är sofforna från Decotique några av de mest populära och vi levererar dagligen dessa soffor till nöjda kunder över hela Norden.

Kvalitet och design

Det finns fyra olika serier som alla besitter olika kvaliteter, design och egenskaper. Alla soffor från Decotique är designade i Sverige och genomgår gedigna tester och kvalitetssäkras innan de går ut till kund. Tygkvaliteten mäts bland annat i martindale som är ett värde på hur slitstarkt materialet är, där 20.000 är lagom för soffor till hemmet. För offentlig miljö rekommenderas mellan 30-100 000 martindale. Martindalevärdet på respektive soffa hittas på produktsidorna.

Kan du inte bestämma dig för vilken klädsel du ska välja är du välkommen att kontakta Kundtjänst för tygprover!

LE GRAND AIR

Le Grand Air är en av Rum21s absoluta storsäljare genom tiderna. En soffa med avtagbar klädsel, lätt att tvätta, som med sitt klassiska utseende passar i de flesta hem. Le Grand Air finns i sex olika modeller varav den ena är för utomhusbruk.

2-sits soffor

3-sits soffor

4+ sits soffor

Hörn- och divansoffor

Fåtöljer/ Love Seat

Utesoffor

Le Grand Air klädslar

Le Grand Air finns i tre olika material och ett flertal olika kulörer. Soffan för utomhusbruk är klädd i Sunbrella, en vädertålig och motståndskraftig textil som är vanlig på exklusiva utemöbler tillverkade för att tåla väder och vind. Klicka här för att ladda ner skötselråd för Sunbrellatexil.

Sofforna för inomhusbruk har antingen klädsel av 100% linne eller 100% bomull. Båda klädslarna är avtagbara och går att tvätta i maskin. Ladda ner skötselråd för bomull- och linneklädsel här. Vare sig du väljer linne eller bomull så finns ett antal olika kulörer att välja mellan och har du svårt att välja går det självklart att köpa klädslar separat för den som vill byta eller har beslutsångest!

GRAND

Grand är Decotiques eleganta soffserie med vackra raka linjer och en design som alltid kommer uppfattas som stilren och exklusiv. Grandsoffan finns från två till sjusitsig, med eller utan divan eller schäslong, med öppna avslut eller armstöd. Sammanlagt finns det över 200 varianter att välja mellan. Det finns också en fåtölj samt en fotpall i samma serie. Precis som Le Grand Air finns Grand även som utesoffa. Det går också att köpa till lösa kuddar i samma klädsel som soffan.

När du köper en Grandsoffa får du välja mellan fyra olika material på klädseln: Micro Chenille, Sammet, Tweed och Bouclé. De olika klädslarna kommer sedan i en mängd olika kulörer.

Följ @rum21se på Instagram för att inspireras av våra följare som inreder med Decotiquesoffor!

Atelier

Atelier, soffan med mjuka böljande former, som ett moln i vardagsrummet. En tresitssoffa med tillhörande fotpallar i två olika storlekar där den ena är hela 216 centimeter och nästan lika lång som soffan. Ett spännande stilbrott mot den vanligare fotpallens design som oftast endast ger en extra sittplats.

Soffan kommer i tre olika klädslar - Micro Chenille (i färgerna Sandshell Beige & Moon White), Bouclé (i färgerna Steam White & Clay Beige) samt syntetiskt fårskinn (i färgen Lush White).

Le Petite

Som namnet antyder är le Petite Decotiques minsta soffa. En tresitssoffa med nätt design och minimalistisk look för det lite mindre rummet. Klädseln är lättskött och finns i sex olika kulörer, från vit och ljust rosa till mörkt brun och beige.

I serien finns även en fåtölj som kommer i samma sex färger för att kunna matchas med soffan.

Läs fler artiklar här

Our Design, Your Rooms

Tryck på "dela ditt innehåll" nedan eller tagga #rum21se på Instagram för chansen att synas här och inspirera andra med din inredning!

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer