Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Sofia Woods belysningsskola

Text: Redaktionen
Foto: Mira Wickman

Sofia Wood är kokboksförfattaren, bloggaren och poddaren som lämnade storstadslivet bakom sig för en nytt lugnare liv i sin idylliska våning i Norrköping. Vi har bett Sofia sätta ihop en belysningsskola där hon delar med sig av sina bästa tips hur man ska inreda sitt hem med lampor.

Lampor fyller både en estetisk och en funktionell funktion - de är rummets smycken och skulpturala konstverk men också någonting som behöver underlätta i vår vardag. Se därför till att ditt rum har lagom av båda för bäst balans. 

Moderna och industriella lampor är ett fint sätt att bryta av i romantiska miljöer och detsamma gäller för lampor med mjuka former i stramare miljöer såsom nyproduktion. Vackra kontraster kan man också med lampor i färg, textil och rispapper. 

"Placera gärna golvlampor i hörn för att bryta upp linjerna i rummet och ljusa upp där det ofta är mörkt och tomt."

"Många lampor har en spännande designhistoria, oavsett om det är italiensk 60-tals design, skandinaviskt 30-tal eller svenskt 1800-tal. Jag tycker det tillför mycket till värdet på ett objekt att veta om de historierna eftersom det sätter dem i en kontext och hedrar formgivaren."

"Var noga med att välja och placera lampor på ett sånt sätt så att de inte bländar dig. Extra viktigt för lampor vid sängen och över mat och soffbord."

"Varje rum behöver en gnutta svärta, det grundar rummet och knyter ihop inredningen. Lampor är ett perfekt för syftet, så kika efter att addera svarta lampor i dina rum."

"Har du inte dimmer på din lampa? Inga problem! Idag finns jättebra glödlampor som man kan klicka mellan olika ljusstyrka. Perfekt för lampor såsom spotlight som annars kan ge ett väldigt skarpt ljus vid fel tillfälle."

Hemma hos Sofia Wood

Hemma Hos

Hemma Hos
Sofia Wood

Följ med hem till Sofia Wood och spana in hennes fantastiska sekelskifteslägenhet i Norrköping! Vi passade på att ställa frågor om mat, inredning (såklart), hållbarhet och drömmar.

InnehållSofia Wood, Sofia Woods belysningsskola, lampor, belysning