Nyheter
Belysning

Snabba leveranser

Fri frakt över 499 kr (Fraktklass XL över 4999kr)

Öppet köp i 30 dagar

Trendfärger för 2022

2022 är en vändpunkt och vi går mot pigga kulörer igen i kombination med dämpade och varma neutrala färger. Behovet av multifunktionella hem, längtan till naturen och kreativitet är alla inspiration till årets färgtrender.

Vi har trendspanat på vilka färgtrender som vi kommer se mer av framöver och hur vi inreder med dessa i våra hem. Den gemensamma nämnaren är tidlöst enhetliga färgval med en stilsäker estetik som håller både denna säsong och nästa.

Varma neutrala toner

Naturnära färger är ingen nyhet men fortsätter att vara ett säkert kort i hemmen 2022. I år ser vi krämiga färger i en blandning av beige, brunt och rosa som kan fungera som nya varma neutraler i hemmet.

Denna palett gifter sig med naturmaterial och få utvalda föremål med ett enkelt formspråk som uppmuntrar till ett långsammare förhållningssätt och strävan efter balans. Naturen är en stor inspiration till denna tidlösa färgtrend och speglar den medvetna konsumenten med önskan om att inreda mer hållbart och långsiktigt.

Colour blocking

Färg får gärna ta en allt mer central plats i våra hem 2022 då vi välkomnar färgtrenden color blocking. Detta är ett välbeprövat koncept inom modevärlden som vi nu alltmer ser komma in i inredningen. Genom att låta två eller fler poppiga färger vistas i samma miljö skapar du en lekfull och kreativ atmosfär i rummet. Bland de allra mest populära kulörerna ser vi nyanser i lila, gult, grönt och blått. Inspireras av Montanas breda färgspektra eller pastellfavoriter från HAY.

Brända röda toner 

Hos Jotun ser vi mer av de varmröda tonerna ta plats 2022. Denna röda nyans är en mix av röd och terracotta som tillför extra energi till inredningen. Fyll även på med brända färgtoner av orange och gult. Inspireras av färger från öken och inred med vackra textilier, inredningsdetaljer och möbler i varma färgtoner. 

Avkopplande blå toner

Vackra ljusblå toner piffar upp rejält under 2022. Årets kulör hos Nordsjö heter Bright Skies™, och är en lätt och luftig blå nyans som ger hemmet en känsla av avkoppling, perfekt för sovrummet. Blå i dova, ljusa toner, skapar en sval och rogivande känsla i rummet samtidigt som det tillför en liten färgklick utan att dominera och ta över. Låt den ljusblå färgen prägla en ljuskälla eller en mindre inredningsdetalj som går väl ihop med jordiga kulörer. Vi ser även att blått dyker upp i kontrasterande alternativ i elektrisk tappning för den som vill addera mer energi till inredningen.

Mer inspiration

InnehållNyheter