Nyheter
Belysning

Sustainable choices / Mater

Hållbarhet var kärnan av designfilosofin när Mater grundades 2006. Ambitionen var att engagera folk i hållbart tänkande när det kommer till inköp av inredning. Mater strävar efter att helt undvika samt minimera negativa effekter på samhället och miljön genom att följa etiska och hållbara produktionskriterier. Produkter med tidlös design ämnade att hålla över generationer, tillverkade av restmaterial och genom en hållbar produktionskedja är Maters bidrag till en mer hållbar konsumtion. Efter år av forskning för mer hållbara sätt att skapa möbler, belysning och föremål arbetar Mater nu med en rad produktionspartners med samma ambition som stödjer FN:s mål för hållbar utveckling.
Visar 82 produkter
Beige
Svart
Brun
Grön
Grå
Transparent
Vit
Trä
Pris
3 000 kr
4 900 kr
8 100 kr
13 400 kr
22 000 kr
36 300 kr
MaterI webblager
Accent Soffbord 70 cm, Svartbetsad Ek
11 500 kr
MaterI webblager
Bowl Soffbord Svartbetsat Mangoträ, 75 cm
8 500 kr
"Mater betyder "mor" på latin.

En påminnelse om Maters bidrag till att förebygga de utmaningar som "moder jord" står inför. Design påverkar livet; formar värderingar, kultur och samhälle. Tyvärr har designprocesser ofta miljökonsekvenser men som tillverkare har vi möjlighet att tänka om och skapa etisk och hållbar design som minimerar negativa sociala och miljömässiga effekter."

- Henrik Marstrand, grundare av Mater

Belysning Möbler Inredning Textil Mattor Servering Barn Utemöbler Nyheter null Inspiration Varumärken null Presentkort null null Butiken Kundservice Om Rum21 Våra butiker Kundservice Returer